Annonce
Sport

Valgren med stor ros: Fuglsang kan vinde alle løb

David Stockman/Ritzau Scanpix
Michael Valgren ser store muligheder for en kommende triumf for sin tidligere holdkammerat Jakob Fuglsang.

Michael Valgren havde ikke meget lyst til at tale efter sin egen 100.-plads i onsdagens La Flèche Wallone, men da talen faldt på Jakob Fuglsang, ville han gerne sige et par rosende ord.

Valgrens tidligere holdkammerat hos Astana udfordrede alle de største forhåndsfavoritter og kun den største af dem alle, Julian Alaphilippe, pressede sig forbi op ad finalestigningen Mur de Huy.

- Det er super flot kørt af Jakob. Sådan som han er kørende nu, kan han vinde alle løb, lyder rosen fra Michael Valgren.

Fuglsang var på forhånd ikke levnet de store chancer for at stryge helt til tops på den korte, stejle stigning, som favoriserer de meget eksplosive ryttere. Men Valgren er ikke overrasket over styrken.

- Overhovedet ikke. Han har været stærkt kørende hele sæsonen.

- Som han er kørende nu, ligger alt til ham, siger Michael Valgren.

Han kan som andre se frem til endnu en styrkeprøve mellem Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang i søndagens Liège-Bastogne-Liège.

Men for sit eget vedkommende har Michael Valgren ingen forhåbninger efter en periode med sygdom og formsvigt efter skiftet til Dimension Data.

- Det er et skridt frem og to tilbage i øjeblikket.

- Som jeg er kørende lige nu, skal jeg være glad for bare at gennemføre (på søndag), siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce