Annonce
Fyn

Valgreen og Lommer bliver bare ved

Laura Valgreen og Andreas Lommer bliver ved med at forbedre sig på 10.000 meteren og det gjorde de også lørdag formiddag og billedet her er taget umiddelbart efter de stærke løb i 24 graders varme. Foto: Odense Atletik
Odense Atletiks esser satte igen personlige rekorder på 10.000 meteren, hvor Laura Valgreen nu er tredjehurtigste dansker nogensinde.
Annonce

Atletik: Odense Atletikstadion var lørdag formiddag rammen om mødet mellem de bedste langdistanceløbere på 10.000 meteren - 25 omgange.

Hos mændene var der lagt op til et forrygende opgør mellem Odense Atletiks Andreas Lommer og Abdi Ulad fra Hvidovre. De to fulgtes længe ad i tider på 2.55 pr. kilometer. På de sidste par kilometer trak den OL-udtagne maratonløber fra det lokale es og sluttede i den fine tid 29.03,03.

Andreas Lommer fik noteret en personlig rekord på 20 sekunder og sluttede i 29.18,94, hvilket rykker ham op alle tiders listen i Odense Atletik som nummer fem.

- Det var et rigtig godt løb, hvor Abdi og jeg skiftedes til at føre med 70 sekunder per omgang, sagde Andreas Lommer efter dagens løb.

- Abdi sætter farten op ved otte km, og jeg må kæmpe med alt, hvad jeg har de sidste fire omgange. Jeg er meget glad for at forbedre mig med 20 sekunder på så kort tid efter den sidste 10.000 for en god måned siden.

Annonce

Laura Valgreen nummer tre på alle tiders

19-årige Laura Valgreen holdt sig til det, hun havde stillet i udsigt. Efter et meget hurtigt udlæg for at følge med nogle af de mandlige løbere, dalede tempoet lidt undervejs.

Efter to forrygende omgange til sidst lykkedes det Årets Fund 2019 at spurte i mål i tiden 32.19,65. Personlig rekord med 14 sekunder og en placering som nummer tre på alle tiders danske liste efter legendariske Loa Olafsson (31.45) og Dorthe Rasmussen (32.02).

- Jeg vidste, at formen var supergod. Både kilometermæssigt og med hensyn til intervaller. Jeg holdt ved på trods af det hårde udgangstempo. Det var hårdt i varmen. Jeg er meget glad for min personlige rekord, sagde Laura Valgreen efter dagens løb.

Begge Odense-løbere deltager i DM på Østerbro Stadion den 14. - 16. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Nyborg

Ubudne gæster på Enghavevej

Sydfyn

Museumsleder om kritik af personlige opslag på Facebook-side: Jeg er ikke holdningsløs

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce