Annonce
Fyn

Valgplakater må tages ned samtidigt

Valgplakaterne til EP-valget må nu hænge ligeså længe, som plakaterne til folketingsvalget, har Odense Kommune besluttet. Her var det Erik Christensen fra Socialdemokratiet, der hang valgplakater op på Benediktsplads i Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der er valg til Europa-Parlamentet og Folketinget med kort tids mellemrum. Det betyder egentlig, at partierne skal nedtage deres valgplakater til Europa-Parlamentet, mens valgkampen til Folketinget stadig er i gang. Nu giver Odense mulighed for, at alle plakater må blive hængende til og med 13. juni.
Annonce

De smiler til os fra lygtepælene - de mange kandidater til Europa-Parlamentet og Folketinget.

Når valgene er overstået, skal plakaterne ned igen. Og det er partierne og kandidaterne, som har ansvaret for, at det sker inden for den angivne frist.

I år er der både valg til Europa-Parlamentet og Folketinget henholdsvis den 26. maj og 5. juni. Derfor blev valgplakaterne hængt op af to omgange, og i princippet skal de også tages ned på forskellige dage.

Nu har Odense Kommune dog vurderet, at det giver mest mening med en fælles dato for nedtagning. Det betyder, at plakater fra Europa-Parlamentsvalget kan tages ned samtidigt med plakaterne til folketingsvalget. Dermed skal alle plakater været fjernet senest kl. 23.59 torsdag den 13. juni.

Annonce

Hold øje med dine plakater

Partierne er naturligvis velkomne til at fjerne deres plakater, så snart valgene er overstået. Det er altså ikke forbudt at fjerne plakater til Europa-Parlamentsvalget allerede den 27. maj. Nedtagning af plakater omfatter også, at alle strips, snore og så videre bliver fjernet.

By- og Kulturforvaltningen opfordrer alle partier og kandidater til løbende at tjekke deres plakater. Ødelagte plakater skal fjernes, og det gælder selvfølgelig også for plakater, der måtte være til fare for trafikken.

Hvis valgplakater bliver vurderet som trafikfarlige af forvaltningen, vil de blive nedtaget for ejerens regning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Annonce