Annonce
Indland

Valgkampens dag 6: Inklusionsbørn og rod i tallene

Lars Løkke Rasmussen var fredag i Odense og til havnekulturfestival.

Venstre og Konservative bød på henholdsvis forslag om inklusionsbørn og nye regler om de afghanske tolke. Og så var rød blok foran i en meningsmåling for bare tredje gang, siden Helle Thorning-Schmidt (S) satte sig i statsministerstolen

Annonce

Venstre vil have færre inklusionsbørn, Konservative vil hjælpe de afghanske tolke og rød blok er større end blå blok for bare tredje gang siden sidste valg. Det var nogle af historierne, der prægede valgets sjette dag.

Annonce

Venstre: Mindre inklusion i skolerne

Færre børn med særlige behov skal ifølge Venstre inkluderes i folkeskolen. Venstres nye børne- og ungeudspil lægger op til et opgør med
regeringens skolepolitik.

- Det er jo en fin tanke, at alle børn uanset forudsætninger skal være i samme klasse. Jeg må bare helt stilfærdigt sige, at det er drevet for vidt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Venstre mener otte ud af 10 lærere, at inklusions-elever ikke får nok hjælp, og at kun fire ud af 10 inklusionselever får støtte i undervisningen. Konservative og DF tager afstand fra forslaget, mens undervisningsminister Christine Antorini (S) ifølge Politiken siger, at hun vil følge området tæt.

Annonce

Nye regler for afghanske tolke

Hvis det står til De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skal det være lettere for de afghanske tolke at få asyl i Danmark. Det skriver DR Nyheder.

Regeringen, Venstre, Liberal Alliance og Konservative vedtog i 2013 tolkepakken, som skulle sikre de omkring 200 afghanske tolke, der har hjulpet danske soldater. Det er siden kommet frem, at kun 42 af 151 tolke har fået afslag på asyl.

Annonce

Ups: Løkke brugte gamle, misvisende dagpengetal

Lars Løkke Rasmussen (V) brugte gamle dagpengetal i topduellen mellem ham og statsminister Helle Thorning-Schmidt på TV2 søndag aften. Det skriver Jyllands-Posten.

- Altså det er heldigvis sådan, at mange af dem, der er faldet ud, de er faldet ud, fordi de er kommet i arbejde eller er kommet i uddannelse. Jeg tror, det er 4 pct., som er faldet ud. Altså uden andet forsørgelsesgrundlag. Det kan jo være alvorligt nok, men det er vigtigt lige at få i perspektiv, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det viser sig, at tallet er mere end dobbelt så stort: 9,3 procent. Tallene kommer fra jobindsats.dk og verificeres af en styrelse under Beskæftigelsesministeriet.

Annonce

Sjældent syn: Rød føring i meningsmålingerne

En Voxmeter-måling giver rød blok 50,5 procent af stemmerne, mens blå blok må nøjes med 49,1. Det er et sjældent syn.

En opgørelse foretaget af Politiko.dk viser, at målingen er den tredje under hele Helle Thornings tid som statsminister, hvor rød blok har flertal. De øvrige 438 målinger har givet magten til blå blok. Usikkerheden ved målingen herunder er
+/- 2,7 procentpoint.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce