Annonce
Nyborg

Valgkamp: Slutspurt på giftgrund

Socialdemokraten Christel Schaldemose (tv) satte slutspurten i EU-valgkampen ind med et besøg på Lynfrost-grunden i Nyborg. Foruden pressen mødte hun også Socialdemokratiets lokale borgmesterkandidat, Sonja Marie Jensen og - med ryggen til - miljøforkæmperen Karin di Martini. Foto: Carsten Olsen
Lynfrost-grunden er blevet kampplads for politikere, der har gode intentioner - men ingen penge.

Nyborg: Der er langt fra Bruxelles til Storebæltsvej. Men det danske medlem af Europaparlamentet, Christel Schaldemose (S), garanterer nu, at "Lynfrost-grunden" meget snart kommer på landkortet og dagsordenen i EU.

Hun satte slutspurten før søndagens valg til Europaparlamentet ind med et besøg på den meget omtalte giftgrund i Nyborg. Og en opfordring til EU's miljøkommissær til at finde penge til oprydning på giftgrunde som den ved Storebæltsvej.

Den giftige grund har længe nydt stor opmærksomhed blandt politikere, der er i den samme situation: De har mange gode intentioner, men ingen penge.

Ejeren af Lynfrost-grunden, Philipsen Gruppen, gennemfører for tiden undersøgelser af jordforureningen på stedet.

De skal bane vejen for en tilladelse til at bygge et butikscenter på stedet.

De foreløbige resultater har fået Region Syddanmark til at konkludere, at "der er en massiv forurening på den tidligere tjæreværksgrund, både i jord og grundvand".

Samtidig har regionerne for nylig placeret Lynfrost-grunden på en liste, hvor jordforurening udgør en "potentiel risiko" for overfladevand i nærheden.

Og det får nu Christel Schaldemose til at tage kontakt til EU's miljøkommissær, Karmenu Vella.

- Jeg vil bede kommissæren finde ud af, om ikke der kan findes penge i EU til at få ryddet op på giftgrunde, som den vi står på her, siger Christel Schaldemose.

Annonce

Ingen penge - endnu

EU har milliarder af støttekroner til mange forskellige projekter og formål. Men ingen til oprydning på giftgrunde.

- Og det må jo mærkeligt, når der er EU-penge til golfbaner på Ærø, skibakker på Bornholm og mange andre mere eller mindre overflødige projekter i EU. Og det burde jo for eksempel være muligt at omprioritere landbrugsstøtten med henblik på at finde penge til oprydning på giftgrunde, mener Christel Schaldemose.

Det er en melding, Nyborgs utrættelige miljøforkæmper Karin di Martini tager godt imod. Hun var selv til stede på valgkamppladsen ved Storebæltsvej. Og selv om det var en politiker i valgkamp, hun mødte, er hun glad for opbakningen.

- Så længe de tager det her alvorligt og forsøger at gøre noget for at få ryddet op, er jeg helt ligeglad med partifarven på de politikere, der går ind i sagen, fastslår Karin di Martini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce