Annonce
Nyborg

Valgkamp: På slaget 12 i Nyborg

Socialdemokratiets folketingskandidat i Nyborg Kredsen, Jan Johansen, må stige til vejrs på Torvet for at skyde valgkampen i gang i lygtepælene. Han får behørig bistand af Vibeke Ejlertsen. Foto: Klaus Wind
Kampen om lygtepælene i Nyborg og omegn er for alvor skudt i gang. Lørdag klokken nøjagtig 12 indledte socialdemokrater og de øvrige partier knap fire ugers massiv propaganda i by og på land.

Nyborg: Et hold unge socialdemokrater står udenfor 3F Østfyns hovedkvarter og venter. De venter som alle andre på, at valgkampen for alvor bliver skudt i gang i lygtepælene.

En halv time før klokken 12 på en lørdag er skorstensfejer Anne Michelsen indenfor i gang med de sidste opringninger, inden slagsmålet om lygtepælene bliver givet frit. Her siger man a, inden man siger b - for planlægning er afgørende.

Anne Michelsen koordinerer de praktiske opgaver, som skal sende den lokale spidskandidat og nuværende folketingsmedlem, Jan Johansen, til vejrs i en højde af mindst 2,3 meter over jorden. Det skal ske på en stor del af Nyborg Kredsens lygtepæle fra Ørbæk, over Nyborg til Ullerslev og Flødstrup.

- Vi har 20 hold med to mand på hvert. De har fået deres ruter og deres plakater og ikke mindst den vejledning for plakatopsætning, som skal overholdes. Vi sætter 1600 plakater op i Nyborg og omegn, fremhæver Anne Michelsen.

Hun er vant til højder på en tagryg, og det kan der bliver god brug for, når den klassiske valgkamp i lygtepælene slippes løs på slaget 12. Alle hold er bevæbnet med plakater, strips i metermål og click-stiger, inden de drager afsted på deres respektiver ruter i by og på land for at finde de rigtige placeringer.

- Husk at slå stigerne helt op, eller klapper de sammen, lyder rådet fra Anne Michelsen.

Annonce

Op og ned med valgplakater

  • Valgplakater skal være monteret på en vejrbestandig plade.
  • Valgplakater må ikke være større end 0,8 m2.
  • Valgplakater skal være placeret indenfor vejarealet (dvs. kørebane, cykelsti, fortov og rabat).
  • I forbindelse med et valg er det tilladt at opsætte valgplakater i det åbne land, når de står på en privat ejendom
  • Valgplakater må ophænges i perioden fra kl. 12 den fjerde lørdag inden valgdagen indtil 8 dage efter valget
  • Valgplakater, som ophænges over cykelsti/fortov skal min. 2,3 meter til vejrs. Over rabatter er der intet højdekrav
  • Valgplakater skal være forsynet med navn, adresse og tlf. nummer på den person, der har iværksat ophængningen

Kilde: Vejdirektoratets vejledning for opsætning af valgplakater

Visuel valgkamp

Sammen med Jan Johansen og Vibeke Ejlertsen går turen til Torvet, hvor byens gamle gadelamper ved Slotsmøllen og i Nørregade er første stop i valgkampens indledende fase. Her har nogle af partiets frivillige plakatopsættere allerede reserveret til den socialdemokratiske folketingskandidat, der skal til vejrs i to eksemplarer: En klassisk med foto og den røde farve - og en helt ny, med sloganet, "Jan vi kan!".

- Det er nu, den visuelle del af valgkampen for alvor går i gang. Og jeg glæder mig til at komme i gang med at sætte plakater op. Jeg ville kede mig, hvis jeg ikke var med, bemærker Jan Johansen, som ta'r turen rundt i hele kredsen, som også omfatter Kerteminde og Munkebo.

Jan Johansen ryger til vejrs på stigen på slaget 12. Og sammen med Vibeke Ejlertsen lykkes det for den socialdemokratiske duo at få blikfang øverst i én af de klassiske gadelamper ved Torvet. Og så er det videre til næste af slagsen.

Kamp om lygtepælene

Ved en lygtepæl i Slotsgade er partiets Dan Michelsen også klar til at stramme plakaterne. Kort efter går turen til Ørbæk og Herrested for at skyde valgkampen i gang på de kanter.

- Der mangler noget i valgkampen, når plakaterne ikke er oppe. Så nu gælder det Venstres højborg i Ørbæk. Her kan det formentligt blive svært at finde en ledig lygtepæl, vurderer Dan Michelsen.

Så inden lørdagen er omme er lygtepælene i Nyborg og omegn for alvor blevet en del af næsten fire ugers valgkamp, som også omfatter et EU-valg.

Dan Michelsen og andre 39 frivillige fordelt på 20 hold indledte valgkampen i lygtepælene for socialdemokratiet i Nyborg og omegn. 1600 plakater skal sættes op i løbet af lørdagen. Foto: Klaus Wind
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce