Annonce
Fyn

Valgfolkemøde: Stort politiopbud passer på dig og politikerne

Kendte og mindre kendte politikere kommer søndag til stort Valgfolkemøde ved TV2 i Odense, og for at passe på dem og de mange gæster vil der være massivt med politi til stede. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Et af landets største valgarrangementer finder sted søndag ved Kvægtorvet i Odense, og det er også en af de største opgaver for politiet, som skal sikre ro og orden for både gæster og landets kendte politikere.

Når landets kendte politikere søndag besøger det store Valgfolkemøde på Kvægtorvet bliver der passet godt på både dem og de op imod 10.000 forventede gæster til arrangementet.

- Det her er et af de største arrangementer, fordi der kommer mange mennesker, har en lang udstrækning hen over søndagen, og med mange politikere, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, Østjyllands Politi.

Selv om Valgfolkemødet finder sted på Fyn er alt omkring sikkerheden lagt i hænderne på Østjyllands Politi, som har ansvaret for alle valgmøder i Vestdanmark, dvs. vest for Storebælt. Det sker for at sikre det, chefpolitiinspektøren kalder for en ensartet håndtering, men til arrangementet i Odense vil der være betjente fra Fyns Politi og formentligt andre politikredse også. Kredsene hjælper hinanden i forbindelse med valgmøder i hele Danmark.

- Vi har nogle trusselsvurderinger ud fra, hvem der kommer og hvornår de kommer, og ud fra dem og hvad vi ellers selv kan støve op planlægger og tilpasser vi, hvor stor den politimæssige indsats skal være, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Han vil ikke kommentere, om nogle politikere trækker flere betjente til beskyttelse end andre, men det er velkendt, at især statsministeren altid er omgivet af betjente.

Annonce

Politi i baggrunden

For de mange gæster vil de selvfølgelig kunne se, at der er politi til stede, men ifølge chefpolitiinspektøren vil det være så lidt synligt som muligt.

- Det skal foregå i god ro og orden, og så ikke fylde mere end højst nødvendigt. Vi forsøger at løse opgaven, uden at vi kommer i fokus, siger han.

Succeskriteriet for politiets indsats vil være, at Valgfolkemødet forløber præcis som det er meningen, og uden situationer, hvor det vil være nødvendigt med politiets indgriben.

Planlægningen til søndagens Valgfolkemøde begyndte allerede først på ugen i samarbejde med Fyns Politi, men hvor mange involverede betjente, der vil være til stede søndag, forbliver hemmeligt.

- Vi siger aldrig, hvor mange vi vil være. Det holder vi for os selv, siger chefpolitiinspektøren.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce