Annonce
Fyn

Valgfolkemøde: Stort politiopbud passer på dig og politikerne

Kendte og mindre kendte politikere kommer søndag til stort Valgfolkemøde ved TV2 i Odense, og for at passe på dem og de mange gæster vil der være massivt med politi til stede. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Et af landets største valgarrangementer finder sted søndag ved Kvægtorvet i Odense, og det er også en af de største opgaver for politiet, som skal sikre ro og orden for både gæster og landets kendte politikere.
Annonce

Når landets kendte politikere søndag besøger det store Valgfolkemøde på Kvægtorvet bliver der passet godt på både dem og de op imod 10.000 forventede gæster til arrangementet.

- Det her er et af de største arrangementer, fordi der kommer mange mennesker, har en lang udstrækning hen over søndagen, og med mange politikere, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, Østjyllands Politi.

Selv om Valgfolkemødet finder sted på Fyn er alt omkring sikkerheden lagt i hænderne på Østjyllands Politi, som har ansvaret for alle valgmøder i Vestdanmark, dvs. vest for Storebælt. Det sker for at sikre det, chefpolitiinspektøren kalder for en ensartet håndtering, men til arrangementet i Odense vil der være betjente fra Fyns Politi og formentligt andre politikredse også. Kredsene hjælper hinanden i forbindelse med valgmøder i hele Danmark.

- Vi har nogle trusselsvurderinger ud fra, hvem der kommer og hvornår de kommer, og ud fra dem og hvad vi ellers selv kan støve op planlægger og tilpasser vi, hvor stor den politimæssige indsats skal være, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Han vil ikke kommentere, om nogle politikere trækker flere betjente til beskyttelse end andre, men det er velkendt, at især statsministeren altid er omgivet af betjente.

Annonce

Politi i baggrunden

For de mange gæster vil de selvfølgelig kunne se, at der er politi til stede, men ifølge chefpolitiinspektøren vil det være så lidt synligt som muligt.

- Det skal foregå i god ro og orden, og så ikke fylde mere end højst nødvendigt. Vi forsøger at løse opgaven, uden at vi kommer i fokus, siger han.

Succeskriteriet for politiets indsats vil være, at Valgfolkemødet forløber præcis som det er meningen, og uden situationer, hvor det vil være nødvendigt med politiets indgriben.

Planlægningen til søndagens Valgfolkemøde begyndte allerede først på ugen i samarbejde med Fyns Politi, men hvor mange involverede betjente, der vil være til stede søndag, forbliver hemmeligt.

- Vi siger aldrig, hvor mange vi vil være. Det holder vi for os selv, siger chefpolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce