Annonce
Fyn

Valgfolkemøde: Stort politiopbud passer på dig og politikerne

Kendte og mindre kendte politikere kommer søndag til stort Valgfolkemøde ved TV2 i Odense, og for at passe på dem og de mange gæster vil der være massivt med politi til stede. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Et af landets største valgarrangementer finder sted søndag ved Kvægtorvet i Odense, og det er også en af de største opgaver for politiet, som skal sikre ro og orden for både gæster og landets kendte politikere.

Når landets kendte politikere søndag besøger det store Valgfolkemøde på Kvægtorvet bliver der passet godt på både dem og de op imod 10.000 forventede gæster til arrangementet.

- Det her er et af de største arrangementer, fordi der kommer mange mennesker, har en lang udstrækning hen over søndagen, og med mange politikere, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, Østjyllands Politi.

Selv om Valgfolkemødet finder sted på Fyn er alt omkring sikkerheden lagt i hænderne på Østjyllands Politi, som har ansvaret for alle valgmøder i Vestdanmark, dvs. vest for Storebælt. Det sker for at sikre det, chefpolitiinspektøren kalder for en ensartet håndtering, men til arrangementet i Odense vil der være betjente fra Fyns Politi og formentligt andre politikredse også. Kredsene hjælper hinanden i forbindelse med valgmøder i hele Danmark.

- Vi har nogle trusselsvurderinger ud fra, hvem der kommer og hvornår de kommer, og ud fra dem og hvad vi ellers selv kan støve op planlægger og tilpasser vi, hvor stor den politimæssige indsats skal være, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Han vil ikke kommentere, om nogle politikere trækker flere betjente til beskyttelse end andre, men det er velkendt, at især statsministeren altid er omgivet af betjente.

Annonce

Politi i baggrunden

For de mange gæster vil de selvfølgelig kunne se, at der er politi til stede, men ifølge chefpolitiinspektøren vil det være så lidt synligt som muligt.

- Det skal foregå i god ro og orden, og så ikke fylde mere end højst nødvendigt. Vi forsøger at løse opgaven, uden at vi kommer i fokus, siger han.

Succeskriteriet for politiets indsats vil være, at Valgfolkemødet forløber præcis som det er meningen, og uden situationer, hvor det vil være nødvendigt med politiets indgriben.

Planlægningen til søndagens Valgfolkemøde begyndte allerede først på ugen i samarbejde med Fyns Politi, men hvor mange involverede betjente, der vil være til stede søndag, forbliver hemmeligt.

- Vi siger aldrig, hvor mange vi vil være. Det holder vi for os selv, siger chefpolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce