Annonce
Indland

Valget set fra Fyn: Den nye Carina og kampen for udkanten

Fyns Amts Avis' store valgmøde på Frederiksøen i Svendborg tiltrak både vælgere og toppolitikere til debat om udkanten.

Så er vi ovre de dage, hvor valgkampen handler om, at politikerne hænger plakater op og tager billeder af det. Velkommen til middagsoverblikket over den fynske valgkamp, hvor der nu også diskuteres politik.

Annonce

Valgkampen kan have fundet sin Carina - kontanthjælpsmodtageren, der prægede den politiske dagsorden efter valget i 2011.

Abdiquadir Roble kom til Danmark for 22 år siden. I 20 år af dem har han ikke haft et arbejde, men været på kontanthjælp. Somalieren tonede frem i en Tv 2-historie i sidste uge og blev igen trukket frem i debatten mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) søndag aften.

Få valgkampen i din mailbox - tilmeld dig valgnyhedsbrevet her.

Abdiquadir Roble rummer adskillige problemstillinger, der strækker sig over flere politiske temaer som beskæftigelse, overførsler og integration. Derfor er han også værd at mene noget om for de fynske folketingskandidater, og Mark Grossmann (V), der også har været politibetjent i Vollsmose, var en af dem, der røg til tasterne.

indslaget med Roble måtte tekstes, selv om han har boet i Danmark i 22 år!!! Endnu et kedeligt eksempel på fejlslagen integration og mangel på lyst til at ville indgå aktivt i det danske samfund!

Posted by Mark Grossmann on 31. maj 2015
Annonce

Østarbejderne på Lindø

Af lokale sager har historien om Lindø-firmaet Bladt, der hellere vil have østeuropæisk arbejdskraft end dansk, et kæmpe potentiale i valgkampen.

Sagen er en af dem, der evner at udstille en af forskellene mellem partierne og splitter de fynske folketingskandidater. Mens SF'eren Annette Vilhelmsen er "rystet", mener Merete Riisager, at "det handler om at ændre mentaliteten og kulturen" hos danskerne, der "skal være klar til at give den en ekstra skalle."

Annonce

Statslige fynske arbejdspladser

Fire af Venstres fremtrædende folketingsmedlemmer forsøger nu at sætte jysk-fynsk dagsorden. Fynske Lars Chr. Lilleholt vil sammen med jyderne Troels Lund Poulsen, Søren Gade og Hans-Christian Schmidt hente statslige arbejdspladser på Fyn, fordi der ikke findes "en eneste grund til, at styrelser ikke er placeret forskellige steder i landet."Kandidaterne samler blandt andet underskrifter ind under valgkampen.

DEL GERNE󾰀Vi skal have statslige arbejdspladser på Fyn. Der findes ikke en eneste grund til, at styrelser ikke er...

Opslag af Lars Chr. Lilleholt.

Læs mere om initiativet på Fyens.dk i løbet af mandagen.

Annonce

Kant på Svendborg

Sagen kunne snildt være brugt, da der var valgdebat på Frederiksø i Svendborg søndag. Her var 300-400 mødt op til en eftermiddag med stærke politiske profiler som Kristian Jensen (V), Dan Jørgensen (S) og Pernille Skipper (EL). Under titlen "Valg på kanten" var Fyn og udkantsproblematikken motoren i debatmødet.

Du kan læse alt om debatmødet på Mitfyn.dk.

Alex Ahrendtsen og Dansk Folkeparti er gået til politiet, efter at hans og andre DF-kandidaters valgplakater i Vollsmose er blevet udstyret med skudhuller og en kniv i hovedet.

Merete Riisager (LA) har fået Hitler-skæg, bryster og briller. Det samme har Lars Chr. Lilleholt (V). Mai Mercado (K) har fået malet bryster og et tegnet lem i munden ifølge Tv 2 Fyn. Du kan se kanalens interview med Alex Ahrendtsen herunder.

Annonce

Kærlighed og forbudte kryds

Til sidst bakker vi her på redaktionen op om den i pressen om-sig-gribende tendens til at få politikerne til at sige noget pænt og godt om hinanden. Det hedder sig, at mediebrugerne - og dermed vælgerne - er trætte at se på magthavere, der skændes, og vi føler os også grebet af næstekærlighed her midt i valgkampen.

I søndagens debat mellem Thorning og Løkke blev de ledende spurgt til, om man kunne stole på den anden, og i partilederrunden på DR onsdag aften måtte deltagerne også slutte af med at rose hinanden. Det lykkedes. Endda med nogenlunde oprigtighed.

Dagbladet BT vil også lege med - dog i en knap så følelsesladet udgave - og beder diverse politikere sige, hvem de vil stemme på. Som de altså ikke vil stemme på.

Særligt fynbo-romantisk bliver det i klippet, hvor Annette Vilhelmsen anbefaler Mai Mercado.

Fred, kærlighed og god dag seks i valgkampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce