Annonce
forside

Valg til Svendborg Ungdomsråd

SVENDBORG: Svendborg ungdomsråd består af frivillige unge, der gerne vil lave kultur og varetage interesser for andre unge i Svendborg. Ungdomsrådet holder valg den 1. oktober, hvor interesserede unge kan komme og høre nærmere, og blive en del af ungdomsrådet hvis de har lyst.

Svendborg ungdomsråd har lavet mange forskellige aktiviteter de sidste par år. Der er blevet holdt et væld af forskellige koncerter, desuden har ungdomsrådet de sidste to år været med i Svendborg Festdage og arrangeret "Ungdomskulturdagen" med koncerter, skaterkonkurrencer og meget andet. I år bød programmet blandt andet på Lucy Love og UfoYepha.

Et af de større projekter, som ungdomsrådet har fået igennem hos kommunen, er de nye lovlige graffitiarealer på havnen og i tre forskellige betontunneller. På havnen er der også blevet bygget en multibane til basket og fodbold, og der er blevet lagt ny asfalt på et gammelt stykke vej, så det kan bruges som udendørs skaterbane, alle ting som ungdomsrådet har haft indflydelse på er blevet til.

Ungdomsrådet kører også en fast torsdagscafe i Harmonien i Møllergade. Meningen er at tilbyde et sted for unge hvor de kan hygge, høre lokale bands og lave forskellige projekter.

Rasmus Preston fra Ungdomsrådet siger:

- Det er vigtigt for os, at der kommer nye unge til rådet, sådan at vores erfaringer kan gives videre, især fordi at der er stor udskiftning i et ungdomsråd. Derfor håber vi meget at alle interesserede unge vil dukke op den 1. oktober. Vi har de sidste par år vist, at man godt kan komme igennem med sine idéer, hvis man har mod på at trække i arbejdstøjet og engagere sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce