Annonce
forside

Valg 2017: Radikale i Svendborg satser på Hanne Ringgaard

Hanne Ringgaard Møller, Radikal byrådsmedlem i Svendborg Byråd og formand for Social- og Sundhedsudvalget, er spidskandidat for Radikale Venstre, når der er valg næste år.
  • På en ekstraordinær generalforsamling blev Hanne Ringgaard Møller - ganske udramatisk - valgt som spidskandidat for Radikale Venstre i Svendborg forud for næste års valg.
  • Christian Leth overtager samtidigt fo

Svendborg: Det er det nuværende byrådsmedlem og formand for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Ringgaard Møller, der skal satses på fra de radikales side, når der er kommunalvalg til næste år.

Partiet, der tirsdag aften havde ekstraordinær generalforsamling, har nemlig peget på byrådsmedlemmet som dets spidskandidat forud for valget.

Det fortæller formand i Radikale Venstre Svendborg, Christian Leth.

- Vi har en klar holdning om, at vores nuværende byrådsmedlem gør et kanon flot stykke arbejde. Det vil vi gerne understøtte ved at vælge hende som spidskandidat. På den måde sender vi et signal til hende og den øvrige offentlighed om, at vi bakker op om hende og det arbejde, hun laver, fortæller han.

Sidste valgs spidskandidat for Radikale Venstre i Svendborg, Steen Tinning, går endnu engang efter en plads i byrådet, når der er kommunalvalg i 2017.

Steen bliver nummer to

Ved seneste kommunalvalg tilbage i 2013 var det mildest talt en overraskelse, da Hanne Ringgaard Møller blev valgt ind i byrådet.

Dengang havde Radikale Venstre Steen Tinning som spidskandidat, og de fleste regnede da også med, at det var ham, der ville sætte sig på partiets ene mandat i byrådet.

Men da de personlige stemmer var talt op, var det i stedet Hanne Ringgaard Møller, som kom med og desuden fik formandsposten i Social- og Sundhedsudvalget med i købet.

Det har hun klaret så godt, at hun ikke var til at komme udenom, forklarer Christian Leth.

- Bestyrelsen og generalforsamlingen var enige om, at vi skulle understøtte vores byrådsmedlem og vælge hende som spids, siger han og fortæller, at Steen Tinning samtidigt bliver nummer to på partiets opstillingsliste.

- Vi har valgt at lave et set-up, hvor vi vælger en spidskandidat og en nummer to på listen. Det giver os noget arbejdsro og mulighed for at tilrettelægge valgkampen stille og roligt på de indre linjer, siger Christian Leth.

Annonce

Skiftet ud på formandspost

Christian Leth blev selv valgt som ny formand for partiet i stedet for samme Steen Tinning, som selv har valgt at træde ned fra posten.

Det gør Tinning for at hellige sig valgkampen 100 procent, forklarer han.

- Rent praktisk tager det tid at være kandidat og skulle forberede en valgkamp. Det tager også tid at være formand, så jeg har måttet vælge, siger Steen Tinning.

- Mere principielt kan der opstå konflikter om, hvad en formand for foreningen og en kandidat synes, så er det noget rod, hvis det er den samme. Så for at give os de bedste arbejdsvilkår tror jeg, at det er godt at gøre det sådan her, tilføjer han.

Christian Leth, der på generalforsamlingen blev valgt uden modkandidat, skal nu selv tage stilling til, om han kan være kandidat og skal på listen til næste års valg. Han afviser ikke, at det kan ske.

- Inden formandsposten kom i spil, var det helt klart forventningen, at jeg skulle på listen. Nu er det lidt mere broget, fordi jeg kommer til at bruge en del energi på de interne, organisatoriske linjer i partiforeningen. Så hvis jeg skal stå på listen, skal jeg nok ikke stå så højt oppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce