Annonce
Sport

Valencia sender Ajax ud af Champions League efter drama

Olaf Kraak/Ritzau Scanpix
Sidste sæsons semifinalister fra Ajax kommer ikke videre fra gruppespillet i denne sæsons Champions League.

Ajax skulle bare undgå at tabe hjemme mod Daniel Wass' Valencia i sidste spillerunde i Champions Leagues gruppe H, og så var holdet klar til ottendedelsfinalerne.

Men det hele smuldrede for sidste sæsons semifinalister. Hjemme i Amsterdam tabte holdet 0-1 til Daniel Wass og Valencia, som dermed nåede op på 11 point mod Ajax' 10 point.

Da Chelsea uden Andreas Christensen samtidig slog gruppebundproppen Lille 2-1, nåede englænderne også op på 11 point og skubbede Ajax ned på tredjepladsen og ud af Champions League.

En kæmpe bet for hollænderne, som kom bagud midtvejs i første halvleg. Valencia-angriberen Rodrigo stod for målet.

Efter pausen trykkede Ajax hårdt på for den altændrende udligning, og slutfasen blev ekstremt hektisk.

Det hele kogte, og kogte også over for Valencias Gabriel Paulista, som fik direkte rødt kort for at nikke en skalle i overtiden. Men Valencia holdt stand og gik videre.

Hos Chelsea stod Tammy Abraham og César Azpilicueta for scoringerne i første halvleg, mens den tidligere Chelsea-angriber Loïc Rémy reducerede for Lille 12 minutter før tid.

I gruppe G var alle fire hold i spil til de to pladser i ottendedelsfinalerne, men Lyon med Joachim Andersen på banen gjorde det hurtigt svært for sig selv hjemme mod RB Leipzig.

Uret havde kun lige rundet fem minutter, da Leipzigs dansker, Yussuf Poulsen, blev nedlagt i feltet. Emil Forsberg omsatte sikkert, og efter en halv time dummede franskmændene sig igen ved at begå straffe. Denne gang udnyttede Timo Werner det.

Houssem Aouar reducerede kort inde i anden halvleg for hjemmeholdet, og med en scoring i 82. minut blev Memphis Depay helten for Lyon.

Da Zenit ude tabte 0-3 til Benfica, var Lyons ene point nok til at hoppe forbi russerne og ledsage Leipzig videre til knockoutfasen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce