Annonce
112

Vaks bilist afslørede fuld mand bag rattet

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager.
En mandlig bilist kørte mandag usikkert og slingrede flere gange over i modsatte vejbane mellem Assens og Glamsbjerg, og det fik en opmærksom bilist til at kontakte Fyns Politi.

Glamsbjerg: En henvendelse til Fyns Politi fra en opmærksom bilist førte mandag eftermiddag til anholdelse af en 47-årig spritbilist, der kørte mellem Assens og Glamsbjerg. Spritbilisten, en mand, kørte usikkert, og det fik en bagvedkørende bilist til at tage affære.

- Anmelderen havde bemærket, at personen flere gange var slingret over i den modsatte vejbane, fortæller politikommissær Holder Warmbier.

Spritbilisten stoppede af sig selv på Dærupvej ved Glamsbjerg, hvor anmelderen holdt øje med ham og holdt politiet orienteret, så en patrulje kunne anholde den 47-årige for at køre med en alkoholpromille over det tilladte. Helt efter bogen, siger Holger Warmbier.

- Vi opfordrer ikke til, at folk tager kontakt til bilister, som man mistænker for at køre spritkørsel. Men vi kan godt finde på at bede dem om at holde øje, hvis de kan gøre det inden for lovens rammer. Vi er glade for, at folk bruger øjnene, og hvis vi får et registreringsnummer, kan vi se, om bilen er på vej hjem og på den baggrund placere en patruljevogn fordelagtigt, siger han.

Annonce

Får ofte henvendelser

Det er langt fra usædvanligt, at Fyns Politi får henvendelser fra folk, som mistænker andre for at køre påvirket rundt. Ofte skyldes det dog, at pågældende bilist er uopmærksom af andre grunde end alkohol, lyder det fra politikommissæren.

- Vi kan alle komme til at trække ud over striben, men er det meget påfaldende og kører folk meget slingrende eller langsomt, så kan det skyldes, at man kører med en promille ud over det tilladte, siger Holger Warmbier.

Fyns Politi anholdte mandag endnu en spritbilist. En 23-årige mand fra Assens, som blev stoppet tilfældigt af en patrulje på Søndre Ringvej i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce