Annonce
Middelfart

Vagtplanen er faldet i hak: Nu håber formanden på godt kræmmervejr i Gelsted

Ifølge Torben Pløger, formand for Gelsted Borgerforening, er der nu fundet de frivillige, der er brug for til at afholde Gelsted Marked. Arkivfoto
For to uger siden efterlyste Gelsted Borgerforening flere frivillige til Gelsted Marked. Nu er hele vagtplanen faldet i hak, og arrangørerne ser frem til at åbne markedspladsen i aften.

Gelsted: Nedtællingen til årets Gelsted Marked er ved at være slut, og i disse dage er der blevet arbejdet ekstra hårdt for at færdiggøre markedspladsen, som skal indvies af borgmester Johannes Lundsfryd (S) torsdag aften.

Fyens Stiftstidende fortalte for to uger siden, at arrangørerne, Gelsted Borgerforening, stadig var på udkig efter frivillige, der havde mulighed for at hjælpe til. Samtidig søgte foreningen ledige hænder gennem et Facebook-opslag, og ifølge formand Torben Pløger har efterlysningen ført til, at de sidste huller i vagtplanen nu er blevet fyldt ud.

- Det har givet lidt bonus, at det har været i medierne, og lige nu ser det ud til, at det er faldet på plads, siger han.

Gelsted Marked plejer at blive afholdt med hjælp fra omkring 500 frivillige, hvoraf de 300 er aktive i borgerforeningen, og 200 hører til andre lokale foreninger. Antallet svarer nogenlunde til det, arrangørerne også er endt på i år, fortæller Torben Pløger.

- Men det så lidt kritisk ud for en uge eller 14 dage siden, siger han.

Annonce

Håber på lunt vejr

Nu glæder han sig til at afholde endnu et vellykket kræmmermarked, hvortil han vil bede guderne om tørvejr og ikke alt for høje temperaturer.

- Det bedste er da, hvis vi får ordentligt markedsvejr. Det er det, vi håber på, så der kommer nogle mennesker, siger Torben Pløger og fortsætter:

- Hvis det bliver direkte strandvejr med 30 grader, får vi nok ikke set ret meget til folk. Man ved selv, at så ville man hellere en tur til stranden.

Noget tyder på, at markedsformanden får hjælp fra oven. Ifølge DMI's prognose er der i Gelsted udsigt til 19 grader og ingen regn fredag. Lørdag er der i skrivende stund udsigt til syv millimeter regn i løbet af dagen.

Noget af det, Torben Pløger glæder sig særligt til, er at afholde koncerter fredag og lørdag i stedet for søndag, hvor det tidligere har været svært at skaffe nok tilskuere.

I år er det blandt andre melodi grand prix-vinder Jonas Rasmussen og Gina Michaells fra "X Factor", der kommer forbi for at optræde.

- Til gengæld har vi en tryllekunstner om søndagen, så vi satser mere på børneaktiviteter den dag, siger Torben Pløger.

Gelsted Marked finder sted fra 15.-18. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce