Annonce
Udland

Vagthund: Næstsidste våbenlager er undersøgt i Syrien

Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben, OPCW, har undersøgt det næstsidste af Syriens våbenlagre.

Nu mangler der kun et enkelt våbenlager, før Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben, OPCW, har undersøgt alle 23 oplagringssteder i Syrien.

Nyhedsbureauet Reuters har fået adgang til et dokument, der viser, at organisationen har besøgt det næstsidste af to lagre, som man sidst i oktober måtte opgive at besøge på grund af krigshandlinger.

OPCW, som har opgaven med at undersøge Syriens våbenlagre, meddelte 28. oktober, at "de to sidste endnu ikke er undersøgt på grund af sikkerhedssituationen."

Det er Syriens regering, som i en rapport fra oktober har opgivet, at der findes 23 våbenlagre.

Syriens egen kortlægning af lagrene er sket i henhold til en international aftale for destruktion af de kemiske våben.

Arbejdet med at fjerne de kemiske våben i Syrien blev sat i værk i kølvandet på amerikanske planer om at udføre en militær lynaktion mod landet på grund af et angreb med kemiske våben i Damaskus i august.

Adskillige hundrede mennesker blev dræbt ved angrebet.

Det satte tilsyneladende gang i diplomatiet, og hurtigt efter fandt de fem permanente lande i FN's Sikkerhedsråd frem til en resolution med en køreplan for, hvordan de kemiske våben skal fjernes.

Det anslås, at våbenlagrene rummer omkring 1000 ton kemiske våben.

Det er planen, at alle de kemiske våben skal være destrueret inden udgangen af juni 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce