Annonce
Udland

Vagthund: Næstsidste våbenlager er undersøgt i Syrien

Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben, OPCW, har undersøgt det næstsidste af Syriens våbenlagre.

Nu mangler der kun et enkelt våbenlager, før Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben, OPCW, har undersøgt alle 23 oplagringssteder i Syrien.

Nyhedsbureauet Reuters har fået adgang til et dokument, der viser, at organisationen har besøgt det næstsidste af to lagre, som man sidst i oktober måtte opgive at besøge på grund af krigshandlinger.

OPCW, som har opgaven med at undersøge Syriens våbenlagre, meddelte 28. oktober, at "de to sidste endnu ikke er undersøgt på grund af sikkerhedssituationen."

Det er Syriens regering, som i en rapport fra oktober har opgivet, at der findes 23 våbenlagre.

Syriens egen kortlægning af lagrene er sket i henhold til en international aftale for destruktion af de kemiske våben.

Arbejdet med at fjerne de kemiske våben i Syrien blev sat i værk i kølvandet på amerikanske planer om at udføre en militær lynaktion mod landet på grund af et angreb med kemiske våben i Damaskus i august.

Adskillige hundrede mennesker blev dræbt ved angrebet.

Det satte tilsyneladende gang i diplomatiet, og hurtigt efter fandt de fem permanente lande i FN's Sikkerhedsråd frem til en resolution med en køreplan for, hvordan de kemiske våben skal fjernes.

Det anslås, at våbenlagrene rummer omkring 1000 ton kemiske våben.

Det er planen, at alle de kemiske våben skal være destrueret inden udgangen af juni 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce