x
Annonce
Erhverv

Vagtfirma hjælper Stige-gartner: Seks mand står for sikkerheden, når Johnni deler blomster ud

Johnni Rasmussen ejer Gartneriet Hanse i Stige. Søndag deler han ud af sine gule påskeblomster, som ellers skulle kasseres - og han får nu hjælp fra et vagtfirma i Fredericia. Foto: Christian Nordholt
Vagtfirmaet Odin Security stiller med seks vagter, når gartner Johnni Rasmussen i Stige deler 100.000 påskeliljer ud søndag. - Det er en måde, vi kan hjælpe på, siger driftsdirektør i Fredericia-firmaet.

Stige: Historien om gartner Johnni Rasmussen i Stige, der søndag vil udlevere 100.000 påskeliljer til læserne af Fyens Stiftstidende gratis har fået massiv opmærksomhed. Alene via Fyens.dk's Facebook-side er artiklen nået ud til til næsten 150.000 mennesker.

Historien er også nået til Fredericia-firmaet Odin Security, som normalt sikrer koncerter, events og begivenheder for store hoteller og officielle myndigheder som Udenrigsministeriet over hele landet.

Oplysningerne fra det fynske gartneri i Stige har dog fået driftsdirektør Jens Stougaard til at reagere.

- Vi har tilbudt at stå for sikkerheden på søndag. Vi er vant til at håndtere den slags situationer, hvor det godt kan stikke lidt af, hvis der kommer rigtig mange mennesker, siger han.

Han læste ikke selv om det i avisen eller på Facebook. Det var en af hans ansatte, der netop bor i Stige, der skabte kontakten og foreslog, at vagtfirmaet gav en hånd med.

-Vi sørger for, at folk kører rigtig ind og ikke begynder at bakke rundt derude, og ikke mindst skal vi nok sørge for, at de bliver i deres biler, som er helt afgørende, siger han.

- Det er måske heller ikke alle, der har husket at få en Fyens Stiftstidende-avis placeret i forruden, siger driftsdirektøren i vagtfirmaet i Fredericia.

Annonce

Kontakt til politiet

Selv om der blandt de mange kommentarer på Facebook er rigtig mange positive tilkendegivelser og ros til Johnni Rasmussen, der hellere vil dele sine blomster ud gratis end kassere dem, så er der da også kritiske røster netop omkring sikkerheden under corona-krisen.

"Det er da flot Fyens stifttidende. Regeringen opfordrer til at blive hjemme, og I opfordrer folk til at køre til Stige i stor stil", som Michael Skjoldborg Hansen skriver i en af de mere end 500 kommentarer til historien.

Gartner Johnni Rasmussen har dog hele tiden understreget, at folk skal blive siddende i deres biler på søndag. Imens vil han og flere af hans ansatte på gartneriet sørge for at læsse påskeliljerne.

Alligevel har gartneren været i kontakt med Fyns Politi, siger han til Fyens Stiftstidende.

- De har sikret sig, at det var i orden herude, siger gartneren, der glæder sig over, at han nu har seks mand til at hjælpe med sikkerheden.

En måde at hjælpe på

Nu sørger vagtfirmaet fra Fredericia altså for, at der bliver helt styr på søndagens blomsterevent, siger Jens Stougaard.

- Vi stiller op med seks mand, og vi kommer i god tid for at sørge for, at det bliver en god dag. Jeg skal selv med, og det samme skal vores direktør Allan, siger han.

Direktøren glæder sig over, at man i Odin Security på den måde også kan give en hjælpende hånd i en svær tid.

- Der er mange, der hjælper andre. Der er mennesker, der donerer penge eller laver omlægger produktion til håndsprit eller hjælper på andre måder. På den her måde kan vi hjælpe Johnni og sørge for at tingene forløber uden problemer på søndag, så det er kun noget, vi er glade for, siger Jens Stougaard.

Det er på søndag klokken 8 til 12 i Gartneriet Hanse på Strandholtvej 34 i Stige, at Johnni Rasmussen forærer sine mange påskeliljer væk til læsere af Fyens Stiftstidende. De mange blomster skulle have været sendt til det tyske marked, men ligesom mange andre gartnere er Rasmussen ramt af corona-krisen og et lukket marked i Europa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce