Annonce
Indland

Vagter fra Vejdirektoratet har holdt øje med bro i tre måneder

Søndag morgen har en vagt holdt øje med motorsvejsbroen, hvorfra en sten blev kastet lørdag eftermiddag.

Siden stenkastet fra motorvejsbroen ved Skallebølle i august, hvor en tysk kvinde mistede livet, har Vejdirektoratet haft vagter kørende rundt i området omkring Skallebølle.

Søndag morgen har en vagt ansat af Vejdirektoratet holdt øje med motorvejsbroen på Langesøvej.

Det sker, efter at en sten sandsynligvis er kastet fra broen lørdag eftermiddag. Stenen ramte en bil, men både fører og de fire passagerer er uskadte.

Det er ikke mere end tre måneder siden, at en betonsten blev kastet fra den samme bro, og en tysk kvinde mistede livet.
Nu fortæller Vejdirektoratet, at de har haft et vagtfirma til at holde øje med området siden august.

- Vi har nogle vægtere, som kører rundt ved vores byggepladser og kontorer. Og da vi havde hændelsen på Langesøvej i august, hvor der var en, der blev slået ihjel, så bad vi dem om at køre rundt i området, siger områdechef Erik Stoklund Larsen.

- Det var så alvorligt, at vi med det samme fik dem til at køre rundt i området, hvis andre nu skulle få den samme idé, siger han.

Han fortæller, at Vejdirektoratet ikke decideret har stationeret en vagt ved motorvejsbroen efter gårsdagens mulige stenkast.

- Men det er muligt, at han har holdt deroppe på sin runde, siger Erik Stoklund Larsen.

Annonce

Ikke præventivt

Planen har dog ikke været, at vagterne skulle have en præventiv effekt, fortæller Erik Stoklund Larsen:

- Vi har ikke været ude i pressen og sige, at vagterne kører rundt. Det er mere for, at vi kunne få en tilbagemelding om, hvilke aktiviteter der foregår derude - primært om natten, siger områdechefen.

- Hvor godt fungerer det med vagterne, når endnu en sten sandsynligvis er kastet fra den samme bro?

- Det betyder bare, at det er en vanskelig sag at håndtere de stenkast, og hvis det er tilfældet igen på Langesøvej, så er det egentlig et meget godt bevis på, at der skal temmelig meget til, før man - hvis man overhovedet kan forhindre det, siger han og fortsætter:

- Hvis nogen har viljen til det, så kan man ikke forhindre, at det sker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce