Annonce
Odense

Vaffelhuset ved Skovsøen frygter at blive lukket: Gå videre - Du skal ikke stille dig i kø

Sebastian Alnor overtog Vaffelhuset ved Skovsøen fra Frits Starup Nielsen i 2018. Foto: Peter Ammitzbøll
- Vi frygter jo, at vi bliver lukket ned, så lige i øjeblikket er vi bare glade for, at vi må holde åbent, siger Sebastian Alnor, der forpagter Vaffelhuset ved Skovsøen.
Annonce

Odense: Selvom det var lige til den kolde side, lokkede den spæde forårssol søndag adskillige odenseanere ud på en travetur ved Fruens Bøge.

Tilsyneladende har statsminister Mette Frederiksens (S) formaninger om ikke at forsamles i større grupper haft en vis effekt, for på Fyens Stiftstidendes tur i bøgeskoven sørgede folk for pænt at holde afstand til hinanden.

De spadserende trak over i den anden side af stien, når de passerede fremmede. De små grupper på græsplænen sad langt fra hinanden, og der var ingen større grupper af unge tågehoveder.

Måske var det frygten for at få en hilsen fra politidirektør Arne Grams raske svende, der sørgede for, at der blev holdt god afstand. Lørdag advarede politidirektøren nemlig sammen med Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), odenseanerne om at forsamle sig i det gode vejr.

- Vi går ind i en fase, hvor Fyns Politi vil håndhæve de forbud, som folketinget har vedtaget. Det er desværre nødvendigt at gribe til bødeblokken, sagde Arne Gram.

Sebastian Alnor overtog Vaffelhuset ved Skovsøen fra Frits Starup Nielsen i 2018. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce

- Kunderne er glade

Det naturlige samlingpunkt for de forårskåde odenseanere er Vaffelhuset ved Skovsøen, hvor der søndag på trods af de lave temperaturer blev solgt en del chokoladeovertrukne softice.

Politiet har været forbi et par gange i løbet af weekenden og bedt folk om at sprede sig, selvom forpagter Sebastian Alnor har forsøgt at corona-sikre sin biks.

- Vi frygter jo, at vi bliver lukket ned, så lige i øjeblikket er vi bare glade for, at vi må holde åbent, siger Sebastian Alnor, der har spærret borde og bænke af foran ishuset, og opsat tydelige markeringer, så kunderne ikke står for tæt i køen. Og kun har tre medarbejdere på arbejde, hvor der normalt er seks-syv stykker i weekenden.

- Kunderne er glade for, at ishuset stadig har åbent. Men der er også nogle, der er lidt skeptiske. Så det er lidt en balancegang, fortæller Sebastian Alnor, der opfordrer kunderne til, at når de har fået en kop kaffe eller en is at skynde sig videre.

Annonce

Is-manden er let på fod

Omsætningen i weekenden har været cirka det halve af det forventede. Det er til at leve med. Helt slemt bliver det, hvis myndighederne lukker ishuset, og Sebastian Alnor går glip af påsken, hvor odenseanerne traditionelt får lyst til en is.

- Lige nu tager vi en dag af gangen. Og hver en krone, vi får i kassen, er en krone sikret, siger Sebastian Alnor, der midt under snakken med Fyens Stiftstidende får øje på en familie med et barn, der på trods af de store rød- og hvidstribede bånd, der er spændt ud over ishusets borde, har valgt at sætte sig ned.

Is-manden er let på fod, og familien når ikke at sidde i mange sekunder, før de bliver bedt om at gå videre.

- Du må godt skrive, at hvis folk kommer, og der er en kø, så skal de ikke stille sig op og vente. For det er egoistisk. De skal gå videre og komme igen lidt senere eller i morgen, siger Sebastian Alnor.

Sebastian Alnor overtog Vaffelhuset ved Skovsøen fra Frits Starup Nielsen i 2018. Foto: Peter Ammitzbøll

Sebastian Alnor overtog Vaffelhuset ved Skovsøen fra Frits Starup Nielsen i 2018. Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce