Annonce
Kerteminde

Vaffelhus åbner til shitstorm: - I skulle skamme jer

Ikke alle var utilfredse med udsigten til vaffelis i Trollegade. Lørdag eftermiddag strømmede kunderne til Vaffelhuset i Kerteminde. Årets første åbningsdag. Mange benyttede sig også af muligheden for at bestille på forhånd og tage lækkerierne med hjem.Foto: Helle Kryger
Lørdag formiddag åbnede Vaffelhuset i Kerteminde. For indehaver Jan Møller skete det med ondt i maven, for han har modtaget en del vrede kommentarer på ishusets Facebook-side.

Kerteminde: Det var med blandede følelser, at Jan Møller lørdag formiddag slog dørene op til årets første is-hungrende kunder i Vaffelhuset i Kerteminde.

- Vi har faktisk lidt ondt i maven over det, for vi har jo set på Facebook, at nogen er imod det. Det er også ambivalent. På den ene side håber jeg, der kommer mange, for det er nu og de næste måneder frem, vi skal tjene årets omsætning, og folk plejer at være rigtig sultne på den her tid af året. På den anden side må der heller ikke komme for mange, for så frygter jeg, at det bliver svært at få folk til at overholde forholdsreglerne, fortalte han kort efter åbningen.

Selvom solen står højt på himlen og weekendvejret indbyder til at slentre med en vaffelis gennem Kerteminde, er langt fra alle begejstrede over beslutningen om at åbne. Da ishuset annoncerede sin åbning på Facebook, væltede det for første gang nogensinde ind med vrede kommentarer:

- Der er virkelig nogle grove beskyldninger imellem. Heldigvis hører de til mindretallet, fortæller han. Facebook-opslaget fra den 24. marts har i skrivende stund medført 273 kommentarer og adskillige sure smileyer.

"Jeg synes, det er forkasteligt, at I kun tænker på jer selv og penge i den her tid. I sku skamme jer," skriver Line Lysholt Rasmussen.

Annonce

Politiet: - I ringer bare

Andre sammenligner ishuset med øvrige take-away muligheder.

For at være på den sikre side har Jan Møller da også kontaktet relevante myndigheder inden åbningen. Der er håndsprit tilgængeligt, der er kommet visir op mellem kunder og personale, der må kun komme to kunder ind i butikken af gangen, og der er lavet afstandsmarkeringer ude på fortovet. Lørdag eftermiddag strømmede kunderne til, og afstandsmarkeringerne blev overholdt.

- Min grundholdning er også, at hvis ikke vi skulle have lov at åbne, er der mange andre, der heller ikke skulle have lov. Blandt andet pølsevognen og den italienske isbutik her i byen. Folk er vant til at se de lange køer ude på fortovet, men jeg tror, det kommer til at foregå i et andet tempo i år. Desuden har politiet sagt, at vi bare skulle ringe, hvis det giver problemer, fortæller Jan Møller.

Min grundholdning er også, at hvis ikke vi skulle have lov at åbne, er der mange andre, der heller ikke skulle have lov. Blandt andet pølsevognen og den italienske isbutik her i byen. Folk er vant til at se de lange køer ude på fortovet, men jeg tror, det kommer til at foregå i et andet tempo i år. Desuden har politiet sagt, at vi bare skulle ringe, hvis det giver problemer.

Jan Møller, indehaver af Vaffelhuset i Kerteminde

Vafler er et lyspunkt i mørket

Årets første vaffelspisende kunder blev Alberte Moesgaard, Emilie Madsen og Mathilde Mikkelsen. De havde taget turen fra Ullerslev, hvor de går i 8. klasse sammen.

- Vi blev kørt til Kerteminde for at gå en tur og snakke lidt sammen, fortæller de.

De tre piger nød lørdag middag en vaffelis som et lyspunkt i de ellers mørke corona-tider.

- Jeg synes det er skræmmende, at vi ikke kan komme i skole, og vi glæder os bare til det er overstået, fortalte Alberte Moesgaard.

Årets første vaffelspisende kunder blev Alberte Moesgaard, Emilie Madsen og Mathilde Mikkelsen. De havde taget turen fra Ullerslev, hvor de går i 8. klasse sammen.Foto: Helle Kryger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce