Annonce
Sport

Vadede i chancer - og så afgjorde Christian Eriksen det i overtiden

Tottenham havde lørdag besøg af Burnley på Wembley Stadium, og selvom hjemmeholdet producerede mange chancer i den silende regn, så det ikke ud til, at det skulle udløse tre point. Men i overtiden scorede Christian Eriksen det forløsende mål til 1-0. Foto: ANDREW COULDRIDGE/Ritzau Scanpix

Indskiftede Christian Eriksen scorede i tillægstiden, da Tottenham vandt 1-0 over Burnley.

Landsholdsspilleren Christian Eriksen understregede lørdag, at han er en af de vigtigste spillere for den engelske storklub Tottenham.

Efter at være startet på bænken blev Eriksen skiftet ind efter 64 minutter, og i tillægstiden blev han den helt store helt, da han scorede det enlige mål i 1-0-hjemmesejren over Burnley.

Inden da havde Tottenham brændt stribevis af chancer og var på vej mod et skuffende pointtab mod bundholdet, men det afværgede Eriksen.

Dermed holder Tottenham snor i topholdene. På tredjepladsen har Tottenham fem point op til topholdet Manchester City. Afstanden til førstepladsen kan vokse til seks point, hvis Liverpool søndag vinder over Manchester United.

Helt som forventet havde Tottenham bolden stort set hele tiden, og der var også chancer nok til at vinde med flere mål.

I første halvleg skød kantspillerne Lucas og Erik Lamela med løst krudt på gode muligheder.

Tottenham var ramt af skader i forsvaret, men gav stort set ingen muligheder væk. Kun lige efter pausen var der for alvor fare på færde, men en stor Burnley-chance blev blokeret.

Efter 64 minutter havde Mauricio Pochettino set rigeligt og besluttede sig for at ryste posen i bestræbelserne på at sikre en scoring. Derfor sendte han Christian Eriksen på banen, og fynboen skulle vise sig at blive afgørende.

Først måtte Tottenham-fansene dog hele følelsesregistret igennem.

Burnley-målmand Joe Hart diskede blandt andet op med en redning i verdensklasse på et forsøg fra Erik Lamela, mens Dele Alli og indskiftede Son Heung-Min i de sidste fem ordinære minutter begge skød forbi målrammen på kæmpe chancer.

Derfor tydede alt på 0-0, men i det første minut af tillægstiden slog Christian Eriksen til, da han udnyttede Harry Kanes flotte forarbejde og bragte Wembley i ekstase.

Danskerklubben Huddersfield døjede også med uskarphed, og modsat Tottenham fik Huddersfield ingen forløsning. Derfor tabte holdet med 0-1 hjemme til Newcastle.

Som ofte før startede Huddersfield med tre danskere på banen. Jonas Lössl vogtede målet, Mathias "Zanka" Jørgensen spillede som en af tre centrale forsvarsspillere, og Philip Billing stod for det hårde arbejde på midtbanen.

Sidstnævnte havde et nærgående frisparksforsøg i første halvleg, men en anden tidligere Esbjerg-spiller, Newcastle-målmand Martin Dúbravka, afviste Billing.

Den redning viste sig særligt vigtig, for Newcastle-angriberen Salomón Rondón scorede et fremragende kontramål ti minutter efter pausen. Det var kampens eneste.

Også Kasper Schmeichel havde en ærgerlig dag. Landsholdsmålmanden var med til at tabe 0-1 ude til Crystal Palace. Schmeichel var dog chanceløs, da serberen Luka Milivojevic scorede på langskud før pausen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce