Annonce
Kerteminde

Restauratører om nyt vaccine-pas: Hvad gør vi, hvis der kommer fire, og den ene ikke har?

Finn Egebjerg Rasmussen fra Munkebo Kro fortæller, at hotellet i øjeblikket kun har omkring 10 gæster boende. Arkivfoto: Helle Kryger
Spisestedet Hos Michael i Langeskov og restauranten på Munkebo Kro holder i øjeblikket lukket. Ingen af dem kan se ideen i et vaccine-pas på nuværende tidspunkt.
Annonce

Nordøstfyn: I øjeblikket holder Munkebo Kro restauranten lukket. I den kommende fremtid kan der dog være mulighed for at få flere gæster, hvis der bliver frigivet et vaccine-pas. Det kan gæster bruge til at bevise, at de ikke smitter andre gæster.

Kroejer Finn Egebjerg Rasmussen fra Munkebo Kro er dog ikke overbevist om, at tiden er inde til tiltaget.

- Ideen er egentlig god nok. Problemet er bare, at vi skal kontrollere alle, der kommer ind ad døren. Hvis der så er fire personer, og der er en, der ikke har det, skal vi så sende alle sammen hjem. Det bliver lidt tricky på en eller anden måde.


Hvis du lige er blevet smittet på vej i bussen herud, så kan det være lidt ligegyldigt, om du har det pas eller ej

Finn Egebjerg Rasmussen


Han tilføjer, at der mulighed for at blive smittet efter en corona-test eller første vaccinestik, og så står restauranten med balladen.

- Hvis du lige er blevet smittet på vej i bussen herud, så kan det være lidt ligegyldigt, om du har det pas eller ej. Det er sådan en falsk tryghed, siger Finn Rasmussen.

Annonce

Vaccinen skal først bredes ud

De første to uger af januar byder også på lukkede døre til spisestedet Hos Michael i Langeskov, der til daglig drives af Michael Nielsen.

Han fortæller, at senere på året vil det give god mening med et vaccinepas til festivaller, teater og rejser. På nuværende tidspunkt er det for tidligt til restaurationsbranchen.

- Det giver ingen mening lige nu. Dem, der bliver vaccineret lige nu, er ældre mennesker og udsatte grupper, og uanset hvad, vil dem, der skal betjene dem, ikke være vaccineret. Det er ikke det rigtige tidspunkt at gøre det på. Tanken er charmerende, men jeg tror ikke på, at det har nogen gang på jorden.

Michael Nielsen tilføjer, at vaccinepasset for alvor vil blive brugbart, når vaccinationen kommer ud til flere mennesker.

- Vaccinepasset kan få sin gang på jorden, når vi er længere i processen. Når vi begynder den store brede gruppe, så kan jeg sagtens se, at det giver noget mening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mette Frederiksen om corona-udbruddet i Vollsmose: - Vi skal ret hurtigt drøfte, om der mangler nogle værktøjer

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce