Annonce
Assens

Vaccinen er kommet til Danmark: Men borgerne i Assens må vente på det første stik

Ældre og andre udsatte må væbne sig med tålmodighed, når det gælder corona-vaccinen. Foto: REUTERS/Pedro Nunes
Plejecentrene står først for tur, når covid-19-vaccinen kommer til Assens engang i det nye år.
Annonce

Assens: Kunne du godt tænke dig en vaccine mod coronavirussen, så må du væbne dig med tålmodighed, hvis du er bosat i Assens Kommune eller måske er pårørende til en person på et plejecenter i kommunen.

For Assens Kommune får formentlig først covid-19-vaccinen engang ind i det nye år. Det vurderer Michael Bjørn, der er direktør for Social og Sundhed i kommunen.

- Vi venter med tålmodighed og kan sagtens regne ud, at vi ikke står først for med de her kriterier for at dele vaccine ud. Det er de her lokale incidenstal. I og med, vi ikke ligger højt der, når vi sammenligner os med de øvrige kommuner, så ved vi godt, det ikke er os, der lige er først for. Det er sundhedsmæssigt set ganske forståeligt og fornuftigt, siger - og mener - Michael Bjørn.

Han siger, at Assens Kommune endnu ikke har fået et varsel om noget fra Sundhedsstyrelsen eller Statens Serum Institut, som står for at fordele vaccinen.

- Så jeg tænker ikke, det er noget, der kommer til at ske over de næste par dage eller i år, fortæller Michael Bjørn.

Assens Kommune har ifølge Statens Serum Institut mandag 28. december et incidenstal på 124,5 (målt pr. hundredetusinde borgere), og har de seneste syv dage oplevet 52 nye bekræftede tilfælde af covid-19.

For at sætte tallet i perspektiv, så ligger Assens, ud af landets 98 kommuner, på en 84. plads, hvilket er ganske positivt forstået på den måde, at eksempelvis Herlev Kommune topper listen negativt som nummer et med et incidenstal på 722,1. På Fyn ligger Middelfart Kommune negativt højest (250,0).

Annonce

Plejecentre først

Assens Kommune kan selv bestemme, når vaccinen kommer, hvor den så skal hen først. Det bliver på plejecentrene, oplyser Michael Bjørn.


Vi venter med tålmodighed og kan sagnets regne ud, at vi ikke står først for med de her kriterier for at dele vaccine ud, det er de her lokale incidenstal.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune.


Det er endnu uvist, hvornår en covid-19-vaccine deles ud i Assens Kommune. Arkivfoto: Martin Kloster

- Alle plejecentre er jo klar og parat. Der har vi meldt ind tidligere med tilkendegivelser af, hvilke beboere der ønsker vaccine. Alt det grundlæggende lægger helt på plads, siger han.

Michael Bjørn fortæller også, at der ikke er nogle særlige byområder i kommunen, der er mere belastede end andre med hensyn til coronasmitte.

Han ved ikke, hvor mange vacciner Assens Kommune får, når de endelig kommer. Flere ting kan skubbe det hurtigere frem, da der kan ske meget, som kan ændre billedet.

- Jeg ved ikke, om du hørte i går (søndag, red), der snakker man om europæisk godkendelse af to nye vacciner. Det vil sige, at hvis de bliver godkendt i starten af januar, så kommer der væsentligt flere vacciner på markedet, fortæller Michael Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce