Annonce
Fyn

Vaccineansvarlig på OUH frustreret: Mangel på vacciner bremser indsatsen på Fyn

Pfizer kan ikke levere det lovede antal vacciner til Danmark, fordi virksomheden er gået i gang med at udvide dets produktionsfaciliteter. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg
Danmark får op mod 100.000 færre vacciner i løbet af første kvartal end først aftalt med leverandøren. Det betyder færre vacciner til Fyn, og det sætter vaccinationsplanerne i stå, fortæller den ledende overlæge med ansvaret for vaccinationer på Fyn.
Annonce

Fyn: Det førte til mange skuffede miner, da lægemiddelvirksomheden Pfizer onsdag morgen meldte ud, at Danmark i første kvartal vil få mellem 85.000 og 100.000 færre vacciner mod coronavirus end forventet.

Ikke mindst ledende overlæge på OUH Sigurd Broesby-Olsen, som har haft det overordnede ansvar for at vaccinere fynboerne.


Jeg tror helt bestemt, at vi over tid vil kunne indhente det tabte.

Sigurd Broesby-Olsen, ledende overlæge


En del ældre og folk i risikogruppen har allerede fået første stik, men de næste grupper i rækken må altså vente, så man er sikker på, at alle kan få det andet stik.

- Nedgangen i vaccineleverancen betyder, at vi ikke kan komme så hurtigt i gang med de næste grupper, som vi havde håbet, siger Sigurd Broesby-Olsen og pointerer, at det selvfølgelig gælder hele landet.

- Det er så frustrerende. Vi har rammerne, medarbejderne, alt er klar, men så længe vaccinerne ikke er der, kan vi ikke komme videre. Vi deler alles frustrationer over det her, fortsætter han.

Konkret betyder vaccinemanglen, at Fyn modtager omkring 2.300 færre vacciner i kvartalet.

Annonce

Kan indhentes

Manglen på vacciner betyder, at borgere, der har fået invitationer til at blive vaccineret, ikke kan booke nogen tider, fordi man vil være sikker på, at alle, der har booket, kan få både første og andet stik.

OUH har også måttet flytte rundt på medarbejdere og ændre aftaler med plejehjem, hvor beboere er blevet vaccineret siden 27. december.

Ledende overlæge Sigurd Broesby-Olsen tror på, at det tabte kan indhentes, når Moderne og Astrazeneca vaccinerne begynder at blive fordelt. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg

Manglen på vacciner bremser også vaccinationen af personale på OUH, der er tæt på corona hver dag, og det er især problematisk, fordi sundhedsvæsenet potentielt står over for høje indlæggelsestal som følge af spredningen af den ekstra smitsomme virusvariant.

Sigurd Broesby-Olsen regner dog med, at vaccinationerne vil forløbe mere stabilt i takt med, at flere vacciner bliver godkendt og leveret.

- Jeg tror helt bestemt, at vi over tid vil indhente det tabte. Alle har en kæmpe interesse i at få det her op på et højere niveau. Vi har infrastrukturen på plads, så så snart vi har vaccinerne, kan vi give dem, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce