Annonce
Fyn

Nyt tilbud fra regionen: Nu kan sårbare ældre blive vaccineret i eget hjem

Region Syddanmark er klar til at vaccinere sårbare ældre borgere i eget hjem. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sårbare ældre borgere over 65 år, som ikke selv kan transportere sig til et af regionens vaccinationssteder, vil blive tilbudt vaccination i deres eget hjem.

Syddanmark: De kommende dage vil sårbare ældre borgere over 65 år, som ikke selv kan transportere sig til et vaccinationssted, blive kontaktet og tilbudt vaccination i eget hjem med vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Det skriver regionen torsdag i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark og de 22 kommuner gør ifølge regionen nu en særlig indsats over for de sårbare ældre, der af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at blive vaccineret endnu. Kommunerne er allerede i fuld gang med at ringe til borgere i målgruppe 2 og 3 og tilbyde dem hjælp til at blive vaccineret.

Annonce

Målgruppe 2 og 3 omfatter henholdsvis personer over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje i hjemmet, samt alle ældre over 85 år.

- Nogle har brug for hjælp til at booke en tid eller hjælp til transport, men vi har også en gruppe immobile borgere, som ikke kan transportere sig til et af vaccinationsstederne. Dem kan vi nu tilbyde vaccination i eget hjem, hvis de ønsker det, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Hjemmevaccination

Nogle borgere har behov for vaccination i eget hjem. Det er hovedsageligt borgere, der er svært immobile og typisk sengeliggende, og vil derfor alternativt skulle transporteres med liggende transport til et vaccinationssted.

Allerede fra i dag er Region Syddanmark begyndt at vaccinere immobile ældre over 65 år i eget hjem i Esbjerg Kommune. Vaccinationen vil enten blive givet af læger og sygeplejersker fra regionen eller af praktiserende læger.

Borgere i de to særligt sårbare grupper vil blive kontaktet telefonisk af hjemkommunen. Man behøver altså ikke selv at ringe til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce