Annonce
Bagsiden

Waterfall-walking i Norge: Gå i 50 meters højde over Vøringsfossen

Dronebillede af gangbroen over Vøringsfossen, Norges mest besøgte vandfald. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix
Vandfaldsbro for vandrerne
Annonce

Udsigt: Hvis du er kommet helskindet over bridgewalking ved Lillebælt er du måske klar til waterfallwalking i Norge.

50 meter over Vøringsfossen, Norges svar på Niagara, har det norske vejvæsen netop indviet en trappebro, hvorfra man kan stirre direkte ned i det buldrende dyb, som udgør grænsen mellem højfjeldet og fjordlandskabet.

Broen har en spændvidde på 47 meter og 99 trappetrin. Der er nemlig en højdeforskel på 16 meter mellem de to ender.

Den nye bro over Vøringsfossen kan lige akkurat anes lidt til venstre for midten af billedet. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix

Den 38,5 millioner kroner (norske, men alligevel) dyre gangbro blev opført på ni hektiske dage i juni, hvor den i syv dele blev hejst op af kraner og sat på plads i klippevæggene med sikringsbolte.

Annonce

Mest besøgte seværdighed

Vøringsfossen er en del af elven Bjoreio i det norske vestland. Fossen har et lodret fald på 145 meter og et totalt fald på 182 meter.

Vandfaldet ligger i Måbødalen i Hardanger tæt ved rigsvej 7 mellem Bergen og Oslo og var i 2018 Norges mest besøgte naturseværdighed.

Der er en højdeforskel på 16 meter mellem de to broender. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix

Nu kommer der måske endnu flere besøgende, for med trappebroen kan man vandre uden afbræk ad den 67 kilometer lange nationale vandrerute Hardangervidda mellem Eidfjord og Haugastøl.

Hvis man ikke vil køre i bil op til besøgscentret ved toppen, kan man tage den gamle trappe til fods. Den har 1500 trin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce