Annonce
Odense

V: Vollsmose-projekt for dyrt

KONFLIKT: 2,4 millioner til Projekt Courage for belastede drenge får politikere til at sige fra

ODENSE: Et projekt for belastede drenge fra Vollsmose til en pris af 2,4 millioner kroner får Venstres medlemmer af Børn- og Ungeudvalget til at sige fra.

- Det kan simpelthen ikke passe, at det skal være så dyrt. Fordi vi har sagt ja til at gøre en indsats i Vollsmose, er det jo ikke ensbetydende med at tegnebogen bare står åben, siger politisk ordfører for Venstre Lars Christian Lilleholt.

Projektet er det såkaldte Projekt Courage, der ifølge oplægget fra kommunens embedsmænd koster 4,8 millioner kroner i 2001. Fyns Amt skal betale halvdelen af pengene, og Odense Kommune skal altså spytte den anden halvdel - 2,4 millioner kroner - i projektet.

Projektet er planlagt til at omfatte 8-10 belastede drenge fra Vollsmose-området, og er en forlængelse af det projekt, der eksisterer nu.

Vil se alternativer

I dag skal Børn- og Ungeudvalget drøfte en indstilling om at bevillige de 2,4 millioner kroner til Projekt Courage, men det bliver altså ikke med Venstres velsignelse.

- Så skal vi i hvert fald have en meget god forklaring. Det må kunne gøres langt billigere, og vi vil bede om at se alternativer. Det er svært at skabe forståelse og bred opbakning i befolkningen, hvis vi laver så totalt vilde og dyre projekter, der er helt ude af dimensioner. Tænk bare på Sverigesturen, siger Lilleholt og henviser til en tre-ugers tur for ni belastede unge til Sverige.

Turen kostede 800.000 kroner og endte med, at fire af drenge blev anholdt og sigtet for vold mod nogle af de voksne.

Ikke råd

Lilleholt understreger, at Projekt Courage kan være udmærket, men at kommunen efter hans mening ikke har råd til det.

- Vi får et hav af forslag fra Vollsmose, og en gang imellem må vi slå bremseklodserne i. Jo, der skal gøres noget, men vi bliver også nødt til at se på prisen. siger Lars Christian Lilleholt.

Projekt Courage begyndte i maj 1999 som et etårigt forsøgsprojekt. Det bestod af et syv uger langt ophold i den svenske ødemark sammen med lærere, pædagoger, politi og tidligere jægersoldater fra firmaet Q-Courage, som gennemfører overlevelsesture i naturen.

Efter hjemkomsten deltog drengene i et skoleforløb på Rosengård Ungdomsskole.

Det første år var projektet, der kostede 616.000 kroner pr. dreng, støttet med penge fra EU's Socialfond, men det er ikke længere muligt at få støtte derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce