Annonce
Odense

V: Vollsmose-projekt for dyrt

KONFLIKT: 2,4 millioner til Projekt Courage for belastede drenge får politikere til at sige fra

ODENSE: Et projekt for belastede drenge fra Vollsmose til en pris af 2,4 millioner kroner får Venstres medlemmer af Børn- og Ungeudvalget til at sige fra.

- Det kan simpelthen ikke passe, at det skal være så dyrt. Fordi vi har sagt ja til at gøre en indsats i Vollsmose, er det jo ikke ensbetydende med at tegnebogen bare står åben, siger politisk ordfører for Venstre Lars Christian Lilleholt.

Projektet er det såkaldte Projekt Courage, der ifølge oplægget fra kommunens embedsmænd koster 4,8 millioner kroner i 2001. Fyns Amt skal betale halvdelen af pengene, og Odense Kommune skal altså spytte den anden halvdel - 2,4 millioner kroner - i projektet.

Projektet er planlagt til at omfatte 8-10 belastede drenge fra Vollsmose-området, og er en forlængelse af det projekt, der eksisterer nu.

Vil se alternativer

I dag skal Børn- og Ungeudvalget drøfte en indstilling om at bevillige de 2,4 millioner kroner til Projekt Courage, men det bliver altså ikke med Venstres velsignelse.

- Så skal vi i hvert fald have en meget god forklaring. Det må kunne gøres langt billigere, og vi vil bede om at se alternativer. Det er svært at skabe forståelse og bred opbakning i befolkningen, hvis vi laver så totalt vilde og dyre projekter, der er helt ude af dimensioner. Tænk bare på Sverigesturen, siger Lilleholt og henviser til en tre-ugers tur for ni belastede unge til Sverige.

Turen kostede 800.000 kroner og endte med, at fire af drenge blev anholdt og sigtet for vold mod nogle af de voksne.

Ikke råd

Lilleholt understreger, at Projekt Courage kan være udmærket, men at kommunen efter hans mening ikke har råd til det.

- Vi får et hav af forslag fra Vollsmose, og en gang imellem må vi slå bremseklodserne i. Jo, der skal gøres noget, men vi bliver også nødt til at se på prisen. siger Lars Christian Lilleholt.

Projekt Courage begyndte i maj 1999 som et etårigt forsøgsprojekt. Det bestod af et syv uger langt ophold i den svenske ødemark sammen med lærere, pædagoger, politi og tidligere jægersoldater fra firmaet Q-Courage, som gennemfører overlevelsesture i naturen.

Efter hjemkomsten deltog drengene i et skoleforløb på Rosengård Ungdomsskole.

Det første år var projektet, der kostede 616.000 kroner pr. dreng, støttet med penge fra EU's Socialfond, men det er ikke længere muligt at få støtte derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];