Annonce
Debat

Odenses borgerlige partier er i åben krig: Konservative kalder Venstre for vendekåbernes parti

Efter publiceringen af dette debatindlæg har Claus Houden, som omtales i nedenstående, gjort opmærksom på følgende: Det er ikke korrekt, at han måtte lukke et selskab ned i 2005 med underskud og gæld. Selskabet blev lukket med positiv kapital, årsagen var, at han fik nyt job i et børsnoteret selskab. Det er heller ikke korrekt, at han siden da har drevet virksomhed. Først i 2016, 11 år senere, oprettede han et nyt selskab, det er familieejet og ikke som angivet alene ejet af hans hustru.

Synspunkt: I politik skal der være plads til forskellige holdninger og forskellige personer. Det er når mennesker med holdninger mødes, at demokratiet virker bedst. Politikere er ganske almindelige mennesker, og mennesker begår fejl. Men ordentlige mennesker står ved deres fejl, og lærer af dem. Knap så ordentlige mennesker påtager sig derimod en moralsk forargelse og kaster sig ud i at dømme andre, ofte med dobbeltmoral som pejlemærke.

For nogle partier er dobbeltmoral og aftalebrud standard. Disse partier er ofte ledet af populistiske og uerfarne vendekåber med en grundlæggende manglende moral og manglende erfaring. Det er ikke rart at være vidne til, og det er ikke rart at blive nødsaget til at påpege det. Men omvendt vil det være uærligt at lade være. Netop derfor er det nødvendigt at advare mod Venstre i Odense og partiets gruppeformand Claus Houden.

Annonce

Claus Houden har på det seneste gjort sig bemærket, hvilket i sig selv er en sjældenhed, med et forsøg på at fjerne den konservative rådmand Søren Windell fra Nordatlantisk Hus’ bestyrelse. En alternativ fortolkning af vedtægterne for huset skulle ifølge Houden betyde, at en konkurs for 15 år siden gør Windell uegnet til at sidde i bestyrelsen.


Politisk er der i dag ingen, der aner, hvor man har Venstre. Tværtimod så skifter holdningerne fuldstændig efter dagens stemning.


Houdens fortolkning blev straks skudt ned af kommunens jurister, der klart bakker op om Windells mulighed for at sidde i bestyrelsen. Men end ikke juristernes klare udmelding har fået Claus Houden til at trække det fjerneste i land. Claus Houden driver egen virksomhed med rådgivning under navnet ”Houden Market Development”. Houdens selskab var tidligere ejet af konen, men efter et års tid måtte Houden lukke ned med et underskud og en bemærkning i regnskabet fra revisor om, at ”moms og A-skat har ikke været afregnet rettidigt hver gang”.

Siden har Houden så drevet selskabet som personlig ejet virksomhed, så der dermed ikke er offentlig indsigt i regnskaberne. Men bør Claus Houden ikke lige overveje, om han er den rigtige til at dømme andre? Et andet eksempel: Venstre foreslog som de første – på byrådsmødet 9. oktober 2019 – at Fjernvarme Fyn skulle sælges. I august 2020 havde partiet så konstateret, at der var en stor folkelig modstand mod salget – og så blev der skiftet holdning. Det forhindrede dog ikke, at netop Claus Houden i samme måned overtog den økonomisk lukrative post som bestyrelsesmedlem i Fjernvarme Fyn.

Politisk set har Claus Houden også gjort sig bemærket med en temmelig uforståelig modstand mod nedlæggelse af ”snublesten” i fortovene til minde om Holocaust ofre. I den forbindelse udtrykte Houden bekymring for, at de mennesker, som måtte stoppe op ved en ”snublesten” for at mindes grusomhederne, kunne forringe værdien af ejendommen på adressen.

Det illustrerede nok meget godt de moralske standarder hos Houden og Venstre: Huspriser kommer før Holocaust! Politisk er der i dag ingen, der aner, hvor man har Venstre. Tværtimod så skifter holdningerne fuldstændig efter dagens stemning.

Gruppeformand Claus Houden er den ypperste repræsentant for vendekåbernes og hyklernes parti. Derfor er det relevant at spørge, om Venstre er et seriøst bud som borgmesterparti? Venstres borgmesterkandidat er uerfaren, men spørgsmålet er, om han er så uerfaren, at han vil lade en Claus Houden – en mand uden moralsk kompas – lægge linjen i Venstre?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce