Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Lørdag blev kun mellem 30 og 40 ifølge rådmand Christoffer Lilleholt (V) testet på teststederne i Vollsmose, men søndag var der flere. Foran Abildgårdskolen var der omkring et kvarters ventetid på at komme ind på skolen og få taget testen. Foto: Bjarke Vestesen
Venstre kræver hurtig politisk drøftelse i Økonomiudvalget omkring yderligere initiativer, der kan begrænse spredning af coronavirus i Odense-bydelen Vollsmose.

Odense: Luk børnehaverne i Vollsmose og henstil til, at områdets fritidsaktiviteter og moskeer holdes lukket indtil videre.

De tre konkrete forslag bringer Venstres rådmand Christoffer Lilleholt søndag i spil på grund af bekymring for de tårnhøje incidenstal omkring 700, der de seneste dage har været i bydelen.


Regeringen og centraladministration kigger ikke på forskellene på Vollsmose og resten af byen. De lukker Odense ned, hvis det er.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand


"Samtidig er der blot blevet testet et sted imellem 30 og 40 personer ved testfaciliteten i området i går (lørdag, red.), dog flere i dag", skriver Lilleholt søndag eftermiddag i en mail til resten af Økonomiudvalget.

Overfor Fyens.dk uddyber Christoffer Lilleholt, at han mener, at den voldsomme smittespredning i Vollsmose kan få betydning for Odenses mulighed for at blive en del af den delvise genåbning, der er planlagt fra mandag.

- Regeringen og centraladministration kigger ikke på forskellene på Vollsmose og resten af byen. De lukker Odense ned, hvis det er, siger han.

Rådmanden ser også gerne, at yderligere restriktioner bredes ud til andre områder, "som har samme karakteristika som Vollsmose".

- Her taler jeg f.eks. om Solbakken, Risingområdet. Vi har lige nu et vindue, inden Odense bliver lukket Christoffer Lilleholt.

Annonce

Fester og forsamlinger i weekenden

Mens smitten på det seneste har været stigende i Odense - og i Vollsmose i særdeleshed, så har Fyns Politi hen over weekenden måttet rykke tilfælde af brud på forsamlingsforbuddet på fem personer - både fester og flere tilfælde af unge, der har stimlet sammen.

Det fik søndag Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til at reagere.

- Man tænker, om de har tabt hovedet. Det er et rigtig uheldigt signal, de sender med det her. De kan jo godt tælle til fem, lød hans kommentar til TV 2.

Odense Kommune oplyser søndag eftermiddag i en pressemeddelelse, at der er blevet rundsendt en SMS til alle borgere i Vollsmose med opfordring om at lade sig teste.

Ifølge Odense Kommune blev der søndag testet 853 borgere på Abildgårdskolen i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce