Annonce
Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Pia og John Poulsen (tv) og Ida og Lars Bjørnstrøm er bekymrede for, at mændenes pensionsalder nærmer sig, for så må de stoppe på Tarup Gl. Præstegaard, der er et aktivitetstilbud til senhjerneskadede. Foto: Michael Bager
Venstres Sanne Skougaard Andersen oplevede ingen vilje hos Ældre- og Handicapudvalget til at tale om de senhjerneskadedes tilbud på Tarup Gl. Præstegård. - Som at løbe panden mod en mur, siger hun.
Annonce

Odense: Venstres medlem af Ældre- og Handicapudvalget Sanne Skougaard Andersen er forarget over, at Ældre- og Handicapforvaltningen endnu ikke har taget stilling til en ansøgning fra Tarup Gl. Præstegård om at få ændret vedtægterne, så også pensionister kan få glæde af det samværs- og aktivitetstilbud, stedet har for senhjerneskadede borgere.

Som det er i dag, skal senhjerneskadede stoppe i tilbuddet, når pensionsalderen melder sig, og det er mange kede af.

Den selvejende institution har allerede i januar bedt om at få godkendt en vedtægtsændring, men den henvendelse har Odense Kommune endnu ikke reageret på.

I Fyens Stiftstidende tirsdag oplyser Ældre- og Handicapforvaltningen, at sagen vil blive drøftet i forvaltningen i denne uge, men ikke om den skal behandles politisk.

Annonce

Kort dagsorden

Tirsdag morgen havde Ældre- og Handicapudvalget møde med få punkter på dagsordenen, og her forsøgte Sanne Skougaard Andersen at tage sagen op blandt andet på baggrund af avisomtalen.

- Men jeg oplevede ingen vilje til at diskutere sagen  - hverken fra den ene eller anden part, og så ved jeg snart ikke, hvad man skal gøre. Jeg kan ikke forstå, at det skal tage forvaltningen så lang tid at tage stilling i sagen eller løfte den op i udvalget. Det er meget frustrerende, siger hun.


Jeg oplevede ingen vilje til at diskutere sagen - hverken fra den ene eller anden part, og så ved jeg snart ikke, hvad man skal gøre. Jeg kan ikke forstå, at det skal tage forvaltningen så lang tid at tage stilling i sagen eller løfte den op i udvalget. Det er meget frustrerende

Sanne Skougaard Andersen, medlem af Ældre- og Handicapudvalget for V


Sanne Skougaard Andersen sidder selv i kontaktudvalget for Tarup Gl. Præstegård og blev allerede i februar bekendt med problematikken, da hun ved et møde traf nogle af brugerne på stedet.

- Det er jo synd for de mennesker, der pludselig ikke kan komme i et relevant aktivitetstilbud, når de bliver pensionister. De har jo nok at kæmpe med i forvejen. Det er sådan et godt tilbud med dygtige medarbejdere, og man kan se, hvordan det giver borgerne livskvalitet. De stråler af glæde over at komme der, så jeg kan ikke forstå, at udvalget ikke vil tale om sagen, siger Skougaard Andersen, der tilføjer, at Venstre er klar til at afsætte de fornødne midler til, at pensionister kan fortsætte på Tarup Gl. Præstegård.

Tarup Gl. Præstegård

Tarup Gl. Præstegård er en selvejende institution, der har eksisteret siden 1967 i forskellige former.

Det er et aktivitets - og samværstilbud til voksne, der har erhvervet hjerneskade, og som har fået tilkendt pension. Personalet er uddannet og specialiseret i at arbejde med borgere med senhjerneskade.

Stedet har i dag driftsoverenskomst med Odense Kommune, men har også pladser til borgere fra andre kommuner.

I alt er 88 borgere tilknyttet tilbuddet, hvor der dagligt kommer mellem 50 og 55 brugere.

Tilbuddet holder til i Tarup Gl. Præstegård, der er ombygget til formålet, og nu rummer træ-, glas- og keramikværksted, kreative værksteder, køkken og cafe og lokaler til motion og afspænding. Hertil kommer en stor have.

Annonce

Sagen skal belyses

Det socialdemokratiske flertal i Ældre- og Handicapudvalget vil gerne diskutere sagen, men ikke, når den ikke er på dagsordenen, siger udvalgsmedlem Kasper Ejlertsen (S):

- Vi er nødt til at have belyst sagen ordentligt, og det forventer jeg, den bliver til næste udvalgsmøde, siger socialdemokraten.

Han er enig i, at sagen har været længe undervejs:

- Man kan altid kræve at få et svar fra sin kommune. Der er gået ekstremt lang tid, og det kan der være forskellige forklaringer på, men jeg synes ikke, det er godt nok, at man tilbage i januar søger om noget, og endnu ikke ved, om man er købt eller solgt. Det undrer mig også, hvis rådmanden intet har fået at vide om det, lyder det fra Kasper Ejlertsen.

Rådmand for Ældre- og Handicapudvalget Søren Windell har kommenteret sagen i tirsdagsavisen, og han ønsker ikke at kommentere yderligere, men siger blot:

- På udvalgsmøderne behandler vi de sager, der er forberedt til politisk behandling. Det er forvaltningen, der skriver de politiske dagsordener - ikke Fyens Stiftstidende.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce