Annonce
Faaborg-Midtfyn

V-politiker om fremtidens skole: - Frivillighed skal være mere poppet

Ole Pedersen (V) er formand for det udvalg, som skal give forslag til fremtidens folkeskoler. Arkivfoto

Det politiske udvalg "Fremtidens Skole" skal til maj komme med forslag til nye tiltag i de lokale folkeskoler. Men allerede nu løfter Ole Pedersen (V) lidt af sløret.

Faaborg-Midtfyn: Hvordan skal de fremtidige skoler i Faaborg-Midtfyn se ud?

Det skal et politisk udvalg, der blev nedsat i efteråret, finde ud af. Med Venstre-politiker Ole Pedersen i spidsen skal udvalget, der består af yderligere tre politikere og tre repræsentanter fra skole- og erhvervslivet, til maj komme med konkrete anbefalinger til kommunalbestyrelsen.

Ole Pedersen (V) fortæller, at udvalget nu har barberet omkring 20 emner ned til kun fire og netop afholdt den første workshop. Den handlede om, hvordan man kan få flere unge til at lave frivilligt arbejde.

- Vi vil gerne have eleverne fra 0. til 9. klasse stifter bekendtskab med frivillighed, og at det bliver en naturlig del at deltage i lokalsamfundene. Om det er som træner i den lokale sportsklub, når kommunen skal have renset en strand, eller at man tager et spil kort med Fru Jensen på plejehjemmet, det er ikke så vigtigt. Men vi vil gerne have, at eleverne kommer til at smage på det, siger Ole Pedersen.

- Det er ikke så in at lave frivilligt arbejde for tiden. Måske fordi de unge tænker, at man så skal sidde i en bestyrelse med seks gamle mænd. Vi vil gerne gøre det lidt mere poppet, og så kan man måske også tage et par venner med, uddyber han.

De øvrige tre emner, som udvalget arbejder med, handler om demokratisk dannelse, den understøttende undervisning, og om hvordan erhvervslivet kan spille en større rolle i skolen. Fælles for alle emner er, at de skal være med til at fremme trivslen i skolerne.

- Vi har i udvalget kigget i en række undersøgelser, og der kan vi godt se, at et af de steder, vi skal sætte ind, er i forhold til trivslen. Når vi tænker trivslen med ind i de fire emner, så kan vi forhåbentlig også rykke på det parameter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce