Annonce
Odense

V og K kvitterer for borgmesterens letbaneforslag: - Men vi rokker os ikke

Skal en del af letbanens etape 2 udskydes? Det har borgmester Peter Rahbæk Juel (S) foreslået, men det får ikke hverken Venstre eller Konservative til at ændre holdning. Foto: Michael Bager
Både Søren Windell og Christoffer Lilleholt sætter pris på, at borgmesteren nu selv lægger forslag på bordet i jagten på 1,8 milliarder kroner til stor renoveringsplan. Men det ændrer intet på V og K's modstand mod at sælge Fjernvarme Fyn.
Annonce

De kvitterer for, at han nu har præsenteret et konkret forslag.

- Det er første gang, vi ser, at borgmesteren kommer nej-partierne i møde. Og det er da positivt, konstaterer Søren Windell fra Det Konservative Folkeparti.

Men hverken Windell eller Venstres Christoffer Lilleholt synes om indholdet af Peter Rahbæk Juels forslag om at udskyde halvdelen af letbanens etape 2 - den fra Sukkerkogeriet i midtbyen til Odense Zoo - for at sikre cirka 150 millioner kroner og dermed et hjørne af finansieringen af den omfattende renoverings- og udbygningsplan for blandt andet skoler, daginstitutioner og plejeboliger.

- Det svarer jo til to små smølfespark for nu at blive i borgmesterens egen terminologi, siger Søren Windell med henvisning til, at Peter Rahbæk Juel tidligere har kaldt Venstres forslag om at beholde Fjernvarme Fyn og trække overskud ud for så lille et økonomisk bidrag, at det svarer til et smølfespark.

Søren Windell, nu har borgmesteren rykket sig på letbanen, rykker I jer så også på salget af fjernvarmen?

- Det her rokker på ingen måde ved, at vi siger klart nej til at sælge Fjernvarme Fyn.

Samme holdning har Christoffer Lilleholt.

- Vi kommer ikke til at sælge Fjernvarme Fyn, understreger han.

- Men vi synes da, det er dejligt, at borgmesteren nu også selv kommer med idéer.

Lilleholt fastholder, at Venstre fortsat er modstandere af hele letbanens etape 2 - og altså også den del, der skal forbi Vollsmose og nå Seden.

To repræsentanter fra hvert byrådsparti sidder tirsdag formiddag og forhandler om finansieringen af den 1,8 milliarder kroner store plan for velfærdens bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Annonce