Annonce
Indland

V betænkelig ved det danske pandemi-beredskab

Danmarks beredskab over for en pandemi er mindre end de øvrige nordiske lande. V vil have Sundhedsstyrelsen til igen at vurdere situationen.

Annonce

Den danske befolkning er ikke sikret tilstrækkeligt mod at blive syg, hvis Danmark rammes af en pandemi, mener næstformand i Folketingets sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard (V). Mens Sundhedsstyrelsen i en ny anbefaling foreslår influenzamedicin til seks procent af befolkningen, har lande som Norge og Finland på nuværende tidspunkt købt ind til 25 procent af deres indbyggere.

- Det er for lidt at have medicin til seks procent af befolkningen. Jeg håber, at Sundhedsstyrelsen sætter sig ned og tænker sig om igen, siger Preben Rudiengaard, som er tidligere embedslæge.

Han vil på Venstres sommergruppemøde i begyndelsen af august tage beredskabet op med sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Jeg vil foreslå ministeren at gå tilbage til Sundhedsstyrelsen og bede dem om at vurdere beredskabet endnu en gang, siger Preben Rudiengaard.

Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce