Annonce
Bagsiden

Væsner vælter frem i coroaens skygge

En giraf i sand til halsen er observeret på Blåvand Strand af Niels Erik Simonsen, Tommerup.
Bagsidens terrænzoologiske korps har aldrig været mere talrigt eller observant end i disse dage.

Corona-virussen har lukket virkelig mange ting ned og sat det meste af verden på vågeblus. Men ét enkelt lille område oplever en voldsom vækst. Det er terrænzoologien, altså Bagsidens halvvidenskabelige forskningsfelt for de væsner, der gemmer sig i buske, blade eller bunker af sten.

Det er næppe sygdommen selv, der har tvunget alle disse væsner ud i det åbne. Nok snarere det faktum, at flere og flere karantæneramte læsere går lange ture og observerer landskabets former lidt mere end de plejer.

Og indimellem, når lyset falder rigtigt, når man står i den rette vinkel og i den rette afstand ... så dukker der pludselig et væsen op, som ellers har ligget i dvale.

Takket være al den opmærksomhed kan vi i dag bringe en temaside om de seneste terrænzoologiske fund.

Nye fund kan døgnet rundt mailes til: Bagsiden@fyens.dk. Alle fund, der bringes på tryk, honoreres med to af de stærkt eftertragtede bagsidekrus ... som dog først kan afhentes på nærmeste redaktion, når vi engang er omme på den anden side af disse usædvanlige tider. Det fremgår af de breve, vi sender til krusmodtagere.

Den grønne fugl i Kirkeskoven ved Vissenbjerg spejder efter foråret, skriver Dorit Chrisiansen, Vissenbjerg.
På sin tur rundt i Skårup Seminariepark Mariann Henriksen, Skårup, denne løve, der sad smukt i træet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce