Annonce
Assens

En hemmelig hule: Værtshuset på Vesterlaugsvej holder kun åbent om torsdagen

Bartender Brian Barkholt har serveret drinks for aftenens tre første gæster i Bar nr. 7. Fra venstre er det Bente Bækkelund, Gitte Brejner og Betina Sollerup. Foto: Søren Plovgaard
For et år siden besluttede Vagn Top og Brian Barkholt at åbne værtshuset Bar nr. 7. på en ejendom lidt udenfor Brylle. Gæsterne strømmer til, men foreløbig holder værtshuset kun åbent om torsdagen.

Brylle: Flere og flere har fundet ud af det.

Der findes et værtshus i Brylle. Ude på Vesterlaugsvej 7. 50 meter op ad en lille allé og ind til højre.

Her ligger Bar nr. 7. En smagfuld cocktailmix af en købstadscafé og en opdateret 2.0-udgave af det klassiske brune værtshus. Med askebægre på bardisken, flaskebajere, et billardbord fra 1890 og en indendørs swimmingpool med 28 grader varmt vand. Et listigt sted, hvor der altid er happy hour og double up på hyggeligt samvær og socialt engagement.

Bar nr. 7 er fyldt med retro-romantiske genstande. På væggen hænger der indrammede pengesedler fra det meste af verden, et gammelt bord med en Singh-symaskine står til pynt i et hjørne af lokalet, og på en væg sidder et stort rødt stofhjerte med en græsk tekst, som ingen aner hvad betyder.

Det er makkerparret Brian Barkholt og Vagn Top, der siden efteråret har budt gæsterne indenfor i Bar nr. 7. De driver i forvejen Kjærsgaards Ferielejligheder, der ligger ved siden af værtshuset, samt en række udlejningsejendomme.

Baren fungerede tidligere som et privat samlingssted for de overnattende gæster i ferielejlighederne. Her kunne de komme om aftenen og snuppe en drink.

Men for godt et år siden besluttede Vagn Top og Brian Barkholt sig for at åbne værtshuset for offentligheden. Parret udskrev en navnekonkurrence på Facebook, og så var Bar nr. 7 født. Foreløbig har man dog valgt kun at holde åbent om torsdagen samt ved særlige lejligheder som X Factor-finalen og EM i håndbold.

- I begyndelsen gik det lidt sløvt, og mange mennesker var nok også lidt usikre på, om det kun var et sted for vores facebookvenner. Men nu dukker der nye gæster op hver eneste gang, vi holder åbent, og vi har dage med over 30 gæster, fortæller aftenens bartender Brian Barkholt.

Annonce
Jeg kører ned til Tommerup St. og henter Betina hver torsdag aften, for hun kan ikke selv cykle herud. Så jeg må nøjes med en enkelt drink, for jeg skal jo køre hjem.

Gitte Brejner

Alle snakker med alle

Brian Barkholt står bag den lille bar iført en stram sort tjenervest og småsnakker med aftenens tre første gæster.

Bente Bækkelund, Gitte Brejner og Betina Bollerup er kravlet op på hver sin barstol og er i gang med den første drink. Det er fjerde gang, de tre kvinder er på besøg i Bar nr. 7.

Gitte Brejner bor i Render og driver marskandiserforretningen Butik Pedersborg i Tommerup Stationsby.

- Jeg kører ned til Tommerup St. og henter Betina hver torsdag aften, for hun kan ikke selv cykle herud. Så jeg må nøjes med en enkelt drink, for jeg skal jo køre hjem. Men Betina har til gengæld lov til at drikke to, siger Gitte Brejner og tager en forsigtig slurk af sin drink.

De har valgt at angribe drinks-kortet fra oven og er efter fire besøg på værtshuset nu nået til en filur-drink. Den står egentlig som nummer tre på kortet, men sidst de bestilte den, kom Brian Barkholt til at mikse den forkert. Så nu har de valgt at gøre et nyt forsøg.

Bente Bækkelund fra Odense er også glad for at komme på Bar nr. 7.

- Det bedste ved at være her er, at alle snakker med alle. Også de unge mennesker. Der er sådan et dejligt samvær her, siger Bente Bækkelund, der gik på efterløn for tre måneder siden fra et job som plejer på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart.

Efterhånden som aftenen skrider frem, fyldes bordene lige så stille op i værtshuset, og der skrues en tand op for decibelniveauet.

Niels Jørgen Top har slået sig ned ved et hjørnebord sammen med sin kæreste Lone Orleth og en buttet flaske Willemoes Kyst til Kyst.

- Stedet her betyder noget særligt for mig, for det var her min farmor Pouline Top engang havde sin dagligstue, fortæller Niels Jørgen Top.

Brian Barkholt vil ikke afvise, at Bar nr. 7 med tiden udvider med flere åbningsdage. Men foreløbig glæder man sig bare over den flotte opbakning, værtshuset har fået hos lokalbefolkningen siden åbningen for knap et år siden.

- Vi lægger vægt på at føre lokale mærker i baren. Øllet er fra Bryggeriet Vestfyen i Assens, og så handler vi altid ind i brugsen i Brylle, understreger Brian Barkholt.

Bar nr. 7

Bar nr. 7 ligger på Vesterlaugsvej 7 ved Brylle. Værtshuset drives i fællesskab af Vagn Top og Brian Barkholt.

Bar nr. 7 holder åbent hver torsdag fra klokken 19 til klokken cirka 23 samt ved særlige lejligheder.

En sodavand koster 15 kroner, en flaskeøl 20 kroner, og der tages 30 kroner for et glas vin.

Efterårets program byder blandt andet på sydfynsk livemusik fredag den 20. september og ølsmagning med produkter fra Brylle Bryghus fredag den 4. oktober.

Man kan hente løbende informationer om stedet på Facebooksiden Bar nr. 7

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Værktøj for 35.000 kroner stjålet

Annonce