Annonce
Erhverv

Værtshusejere henrykte over genåbning: - Det var dejligt at vågne op til

Thomas Seneca, indehaver af Restaurant Ørkild, er glad for, at han nu kan byde sine kunder på en kold fadøl helt frem til midnat. Foto: Finn Eriksen
Efter en lang nat med forhandlinger kunne størstedelen af Folketingets partier torsdag morgen præsentere en ny genåbningsplan. Planen gør det blandt andet muligt for værtshuse at holde åbent frem til klokken 24 fra fredag.

Svendborg: Værtshusejerne fik en god start på torsdagen.

- Det var da dejligt at vågne op til, siger indehaveren af Restaurant Ørkild, Thomas Seneca, der adresserer til den nye genåbningsplan, Folketinget præsenterede torsdag morgen.

Blandt punkterne i genåbningsplanen står der blandt andet, at åbningstiden for serveringssteder udvides fra klokken 23 til 24 og at det vil være muligt at købe alkohol frem til klokken 24 fra fredag.

Annonce

Farvel til mundbind

Noget af det, Thomas Seneca især hæfter sig ved, er, at han nu får mulighed for at vise EM-fodbold for sine gæster.

- Det kommer til at betyde rigtig meget for vores dem. Snakken har gået meget på det med fodbolden. Især de sidste uger her, hvor fodboldfeberen virkelig har ramt. Folk vil jo gerne ud på barerne og se fodbold uden at skulle bekymre sig om for eksempel forlænget spilletid, siger han.

Den nye genåbningsplan

11. juni: Åbningstider på serveringssteder udvides til klokken 24. Det vil ligeledes være muligt at købe alkohol på serveringssteder og i detailhandlen til klokken 24.

14. juni: Krav om mundbind og visir ophæves. Stående passagerer i offentlig transport skal dog stadig bære mundbind eller visir.

Ophævelse af coronapasset begynder på de steder, hvor der er mindst smitterisiko. Det gælder blandt andet biblioteker, fritids- og foreningsaktiviteter, aftenskoler og Folkeuniversitetet. Det gælder ikke idrætsliv.

Dagtilbud, grundskoler, SFO, klubtilbud, efterskoler og ungdoms- og voksenuddannelser kan vende tilbage til en normal hverdag, men opfordringen til to ugentlige test i grundskolen, efterskoler, frie fagskoler og folkehøjskoler fortsætter frem til og med september. Opfordringen gælder ikke personer, der er vaccineret eller har været smittet.

1. juli: En PCR-test er gyldig i 96 timer, og ikke kun 72 timer som hidtil.

Indendørs forsamlingsforbud hæves til 250 personer.

Arealkrav og anbefalinger om afstand ophæves på serveringssteder, hvor gæster typisk sidder ned.

15. juli: Åbningstider for serveringssteder udvides fra klokken 24 til 02. Der lempes på forbud mod salg af alkohol.

1. august: Krav om coronapas ophæves for:

Arrangementer med færre end 2000 tilskuere.

Spillesteder, teatre og biografer med færre end 500 tilskuere

Museer

Forlystelsesparker

Zoologiske haver

Indendørs idrætsaktiviteter

Markeder

Messer og dyrskuer

Konferencer og møder

Udendørs idrætsarrangementer, herunder fodboldkampe

Udendørs motionsbegivenheder

For fitnesscentre bliver der tale om en daglig stikprøvekontrol af coronapas.

Afstandskrav og krav om inddeling af publikum ved store udendørs arrangementer ophæves. Det gælder for steder, hvor der er faste pladser og registrering af deltagere.

1. september: Diskoteker og natklubber åbner med krav om coronapas.

Coronapas ophæves i øvrigt for:

Serveringssteder

Fitness

Udendørs og stående arrangementer, herunder festivaler

Sommerlejre, spejderlejre, stævner

Indendørs arrangementer med siddende publikum

Legelande, badelande

Liberale serviceerhverv med tæt fysisk kontakt

Krav om mundbind og visir i offentlig transport ophæves helt.

Restriktioner om åbningstider og udskænkning af alkohol ophæves.

Arealkrav ophæves og krav om skiltning, indretning af lokaler og tilgængelighed af sprit bliver ophævet.

1. oktober: Krav om coronapas i nattelivet og i forbindelse med udendørsarrangementer med flere end 2000 siddende tilskuere og indendørs arrangementer ophæves.

Anbefalinger om to ugentlige test i dagtilbud, grundskoler, SFO, klubtilbud, efterskoler og ungdoms- og voksenuddannelser bortfalder.

På Den Grønne Post på Nyborgvej er glæden heller ikke til at tage fejl af. Indehaver Thomas Valeur bider dog mest mærke i det faktum, at man fra på mandag ikke længere skal bruge mundbind, når man for eksempel tager på værtshus.

Thomas Valeur, indehaver af Den Grønne Post, er mest glad for nyheden om, at man fra på mandag kan smide mundbindet. Foto: Finn Eriksen

- Jeg glæder mig faktisk mest til det med mundbindene. De er meget generende. Folk skal jo have mundbind på for at gå på toilettet og spille billard. Men de to ting til sammen (mundbind og udvidede åbningstider, red.) gør jo, at vi næsten er tilbage igen, lyder det fra Thomas Valeur.

Annonce

Timer med omsætning

Fælles for de to værtshusejere er, at de nu kan se frem til en mere normal omsætning. Det har nemlig kostet dem en del penge, at de skulle have sidste udskænkning allerede klokken 22 - altså en time før lukketid klokken 23.

- Der er stor omsætning i den sidste time, og folk køber ikke så mange øl klokken 22, for de bliver jo varme. Den sidste time har faktisk kostet os mange penge. Vi mister et par tusinde kroner hver aften på det grundlag, fortæller Thomas Seneca fra Restaurant Ørkild.

Indehaveren af Den Grønne Post stemmer i.

- Det er jo de dyre timer. Det ødelægger hele oplevelsen, når folk skal gå hjem så tidligt, og omsætningsmæssigt har vi ligget trist siden den første genåbning, konstaterer Thomas Valeur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce