Annonce
Assens

Værtshusejere: - Det undrer os, at det kun er her, man skal bære mundbind

Forpagtere af Bystævnet i Haarby, Malene Lund Andersen og Jim Andersen. Foto: Stine Ploug Christiansen
Vestfynske værtshusejere er uforstående over for, at der kun er krav om at bære mundbind på serveringssteder - og ikke i resten af landet.
Annonce

Vestfyn: - Vi har et par stykker, vi ikke har set siden (indførelsen af de nye restriktioner, red.), fordi de simpelthen nægter at have mundbind på. Det er de ældre, ikke de yngre, og vi kan tydeligt mærke, at det er meget mere stille end normalt. Det er kedeligt, og økonomisk er det også kedeligt, for vi har også næsten lige været lukket ned i to måneder, fortæller Malene Lund Andersen, som sammen med Jim Andersen forpagter Bystævnet i Haarby.

Det er en uge siden, at myndighederne kom med yderligere coronarestriktioner, som primært er rettet mod restaurations- og serveringsbranchen. Det har betydet, at gæster skal bære mundbind, når de ikke sidder ned. Desuden skal caféer, restauranter og barer lukke allerede klokken 22.

Bystævnet i Haarby er ikke det eneste sted, hvor de oplever en massiv nedgang, som følge af de nye restriktioner. En uge efter at restriktionerne trådte i kraft, har daglig leder af Bodega Stuen i Glamsbjerg, Henrik Bruun Nielsen, ikke meget positivt at berette.

- Jeg har stamgæster, der nogle gange kommer op til flere gange om dagen og på præcise klokkeslæt. Jeg ved, at nogle af dem er så stædige, og de vil ikke have, at staten blander sig i deres privatliv, så de bliver væk af princip. Når de bliver væk, ryger der nok 20 procent af vores omsætning der, fortæller Henrik Bruun Nielsen, der forklarer, at værtshuset den seneste uge har oplevet en nedgang på over 50 procent i omsætningen.

Annonce

Fælles undren

For de gæster, der møder op på værtshusene, har det ifølge værtshusejerne ikke været svært at leve op til de nye regler for brugen af mundbind.

- Folk er rimelig gode til at respektere reglerne. Selvfølgelig er der lige en enkelt gang imellem, nogen der synes, det er noget lort, men folk ved godt, at det ikke er os, der har lavet reglerne, og de er gode til at respektere det. Dem, der ikke gider det, bliver jo også bare væk, fortæller Jim Andersen fra Bystævnet i Haarby.


I mine øjne, for at det ikke kun skal ramme os, burde der være krav om mundbind i hele Danmark hele tiden, undtagen hvis man er derhjemme. Så ville folk ikke på samme måde føle, at det er en særlig irritation at man skal have mundbind på, specifikt på et værtshus.

Henrik Bruun Nielsen


Fælles for værtshusejerne i både Glamsbjerg og Haarby  gælder det også, at de undrer sig over, hvorfor det kun er på udvalgte steder, at man er tvunget til at bruge mundbind.

- Jeg synes generelt, at det er fint, at man laver nogle tiltag for at undgå smitte, men jeg synes, de regner det ud på den forkerte måde, og så synes jeg, det er helt forkert, at det kun gælder restaurationer og caféer, for i mine øjne er der ikke nogen forskel på, om man går ned i Rema 1000 for at handle, hvor man også rører ved en masse varer, siger Henrik Bruun Nielsen fra Bodega Stuen i Glamsbjerg, som mener, at kravet om mundbind burde findes alle steder i hele Danmark.

- I mine øjne, for at det ikke kun skal ramme os, burde der være krav om mundbind i hele Danmark hele tiden, undtagen hvis man er derhjemme. Så ville folk ikke på samme måde føle, at det er en særlig irritation, at man skal have mundbind på specifikt på et værtshus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce