Annonce
Erhverv

Værtshusejer i tvivl til det sidste: Bøn fra gæsterne åbner Kahytten

Maiken Kristensen og Mads Klit har indrettet en ny westernbar på Kahytten, som vises frem for gæsterne, når de åbner mandag. Foto: Katrine Becher Damkjær
Indehaver af værtshuset Kahytten sov ikke i en uge, fordi hun ikke kunne finde ud af, om hun skulle genåbne værtshus. Opkald og beskeder fra gæster med socialt underskud, gjorde udslaget.

Svendborg: Da Maiken Kristensen stod op fredag morgen, var hun fast besluttet på, at hun ikke skulle sætte kulsyre til fustagerne i Kahytten på mandag. Men senere på dagen ændrede hun kurs, og nu åbner kælder-værtshuset i Frederiksgade mandag formiddag.

Det var to telefonopkald og tre sms’er, der fredag fik hende til at skifte holdning.

- Jeg har snart ikke sovet i en uge, fordi jeg ikke har vidst, om vi skulle åbne eller ej, men de der beskeder og opkald fra folk, der spurgte, om vi åbnede, fik mig til at tænke: Ok, vi åbner. Man snakker jo ikke med nogen længere, men går rundt oppe i Netto med skyklapper på, og jeg kan mærke, at der er mange, som savner noget socialt. Der er nogen, der virkelig glæder sig til, vi åbner, siger Maiken Kristensen, der driver Kahytten sammen med kæresten Mads Klit.

Annonce
Man snakker jo ikke med nogen længere, men går rundt oppe i Netto med skyklapper på, og jeg kan mærke, at der er mange, som savner noget socialt. Det er nogen, der virkelig glæder sig til vi åbner.

Maiken Kristensen, Kahytten

Uden sikkerhedsnet

De nye corona-retningslinjer betyder, at der kun må være 20 gæster i Kahytten, og samtidig skal dørene lukkes til midnat. Det rammer kælderværtshuset hårdt, for normalt hentes den største del af omsætningen hjem i timerne efter midnat.

Maiken Kristensen er også bekymret, fordi en åbning nu betyder, at hun giver afkald på penge fra statens hjælpepakker, som løber frem til den 8. juni.

- I morges var jeg fast besluttet på, at vi først skulle åbne den 8. juni, men vi har også personalet at tænke på, og nu kaster vi os ud i det uden sikkerhedsnet, siger værtshusejeren.

- Så krydser vi bare fingre for rigtig godt vejr, for der er plads til folk i vores gårdhave, og vi har også pladser i Frederiksbar ude på gaden, som vi deler sammen med Den Høje Stuen, siger Maiken Kristensen.

Hos overboen i Den Høje Stue har de ikke været i tvivl om at genåbne. Efter at Klosterstuen på Klosterplads drejede nøglen i efteråret, har Pia og Kim Jørgensen overtaget serveringen af morgenbajere, og de åbner dørene mandag klokken 8.00.

Kø venter de ikke, men gæster skal der nok komme.

- Ja, der skal nok være et par stykker. Vi møder jo vores stamgæster på gaden, og der er mange, der spørger, hvornår vi åbner, men indtil for et par dage siden vidste vi intet, siger Pia Jørgensen, som fortæller, at hunden ”Mokai” også savner stuens faste klientel.

Parret har ikke spildt tiden under nedlukningen. Værtshuset har fået en helt ny bar, borde og paneler er nylakerede, og der er nye barstole i gammelt look. Kim Jørgensen forklarer, at alt er lavet i respekt for det klassiske ”brune værtshus”.

Der er også sat to store tv-skærme op på væggene, hvor der fremover skal vises fodbold.

Coronakit med håndsprit

Kahytten og Den Høje Stue deler ikke kun stole og borde i båsene i Frederiksgade. De har også fremstillet et coronakit med en flaske håndsprit, som alle gæster får udleveret på de to værtshuse.

Der er indkøbt 200 små flasker til både Kahytten og Den Høje Stue.

- Samtidig appellerer vi selvfølgelig til, at man skal blive hjemme, hvis man hoster eller er sløj, så vi hurtigst muligt kan komme tilbage til en normal hverdag uden restriktioner, siger Maiken Kristensen.

Kim og Pia Jørgensen glæder sig til at åbne Den Høje Stue igen. De har brugt de to måneder på at bygge en ny bar og renovere stuen - med respekt for det brune værtshus. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce