Annonce
Sydfyn

Værtshusejer efter hektisk morgen: 90 procent sikker på, vi åbner

Maiken Kristensen er 90 procent sikker på, at hun genåbner sit værtshus Kahytten fra på onsdag. Foto: Katrine Becher Damkjær
De sidste detaljer og informationer skal på plads, inden Maiken Kristensen, indehaver af Kahytten, kan melde endeligt ud, om værtshuset genåbner onsdag.

Svendborg: Maiken Kristensen har haft det, man kan betegne som en lettere hektisk fredag morgen. Her fik hun at vide, at der åbnes for at værtshuse og barer kan slå dørene op allerede fra på onsdag den 21. april.

En nyhed, der straks har sendt indehaveren af Kahytten på overarbejde.

- For det første skulle vi være helt sikre på, at det, der blev meldt ud, også gjaldt værtshuse og barer. Det har vi fået bekræftet nu, og lige siden har jeg siddet og haft kontakt med medarbejdere, som lige nu er sendt hjem med lønkompesation, men som selvfølgelig gerne vil tilbage på arbejde, siger Maiken Kristensen.

Annonce

Hun forklarer, at der ligger en del forberedelse i at få værtshuset gjort klart til en eventuel genåbning i midten af næste uge.

- Vi har ikke været dernede og har ventet med hovedrengøringen og alle de ting, der skulle rettes op, som at sikre at køleskabet og isterningmaskinen virker, til senere. Men lige nu er jeg ved at samle et team, som starter hernede allerede i eftermiddag med at få gjort det hele klar her weekenden over.

90 procent sikker

Nyheden om, at værtshuse må genåbne, er naturligvis en god af slagsen for Kahytten. Fredag formiddag kunne Maiken Kristensen alligevel ikke med 100 procents sikkerhed sige, at hun åbner fra på onsdag.

- Nu gør vi det hele klar, men vi skal lige afvente og høre om, hvordan værtshuse skal genåbne. Coronapasset tænker vi, at de fleste har styr på, men vi skal lige finde ud af, hvordan det vil fungere, hvis man for eksempel skal bestille tid for at kunne komme på værtshus, siger hun.

- Det giver god mening, at man gør på restauranterne, for det plejer man jo at gøre. Men man ved aldrig, hvornår man har lyst til en øl. Og når du går ind på et værtshus, er du heller ikke sikker på, om du vil være der en halv eller tre timer. Så den del skal vi lige have styr på, siger Marianne Kristensen.

Hun håber og satser dog fortsat på at kunne invitere gæsterne indenfor fra midten af næste uge.

- Det er 90 procent sikkert, at vi gør det, siger hun og afslører, at værtshusets faste klientel i hvert fald er klar.

- Vi har fået en del henvendelser fra gæster, som siger, at de vil være de første, som booker bord og så videre. Så jeg glæder mig ekstremt meget til, når dørene åbner og få set alle de kendte ansigter vende tilbage. Det har været savnet.

Maiken Kristensen opfordrer gæster om at holde øje med Kahyttens Facebookside for yderligere informationer om åbningen af værtshuset.

Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce