Annonce
Assens

Værtshus raseret: Brand i Humlehytten var formentlig påsat

Natten til mandag brændte værtshuset Humlehytten. Politiet arbejder ud fra en teori om, at branden er blevet påsat.

Politiets teknikere har undersøgt Humlehytten. Alt tyder på, at branden blev påsat.

Natten til mandag brændte værtshuset Humlehytten i Aarup, og da Fyens Stiftstidende talte med politiet mandag formiddag, fremgik det, at politiet arbejdede ud fra en forsigtig tese om, at branden blev påsat.

Men efter teknikerne er blevet færdige med at undersøge Humlehytten, er politiet blevet mere sikker i sin sag. Det fortæller Carsten Møllegaard, kriminalassistent ved lokalpolitiet i Assens.

- Vores teknikere har nu undersøgt Humlehytten, og vi kan konstatere, at branden med stor sansynlighed er blevet påsat, siger han.

Hvorfor politiet er kommet frem til den konklusion, vil han ikke komme nærmere ind på.

- Hvorfor og hvordan vil jeg ikke sige noget om. Det vil vi gerne holde for os selv indtil videre, siger han.

Brandvæsenet fik melding om branden klokken 2.30 natten til mandag. Det lykkedes dog ikke at redde værtshuset fra at blive voldsomt skadet af flammerne.

Annonce
Humlehytten var netop blevet renoveret, da branden natten til mandag ødelagde værtshuset.
Det ser mørkt ud, og det er det også. Her ses de indvendige, sørgelige rester af Humlehytten i Aarup.
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce