Annonce
Middelfart

Værtshus og forsamlingshus med til at redde liv: - Hjertestarter må gerne være ubrugt om 40 år

Lotte og Henrik Rasmussen har fået en hjertestarter på væggen på værtshuset Guldkronen i Middelfart. Foto: Daniel Kofoed.
Middelfart Kommune har nu 73 hjertestartere tilgængelige hele døgnet. En af dem blev forleden sat op ved Guldkronen, efter en nabo prikkede værthusejerne på skulderen.

Middelfart: Hjerteforeningen Middelfart har haft et ønske om at få flere hjertestartere til Middelfart Kommune. Derfor har lokalforeningen stået i spidsen for at søge midler via sponsorer, så der nu er kommet to nye hjertestartere til Middelfart Kommune.

- Hjertestartere kan betyde forskellen på liv eller død, hvis uheldet er ude. Derfor er vi meget glade for, at blandt andre Småprojektpuljen fra Middelfart Kommune har støttet projektet med at få flere hjertestartere til kommunen med 25.000 kroner, siger Kurt Nielsen, formand for Hjerteforeningen Middelfart i en pressemeddelelse.

Hjertestarterne hænger ved Østergade Forsamlingshus, Østergade 33 i Middelfart og på Torvet ved værtshuset Guldkronen, Torvet 2, Middelfart.

Begge hjertestartere er tilgængelige i alle døgnets 24 timer. De er også registreret på Tryg Fondens hjertestarter.dk, så alarmcentralen kan guide vidner til et hjertestop hen til den nærmeste hjertestarter.

Henrik og Lotte Rasmussen, ejerne af Guldkronen, fortæller, at det var deres nabo, et medlem af den lokale hjerteforening, der spurgte, om værtshuset ville lægge væg til den nye hjertestarter.

Parret nikkede ja til både at sponsorere væggen samt det strøm, der skal til for at holde anordningen kørende.

- En del hjertestartede er låst inde, men det er den her ikke, og den er nærmest også under overvågning døgnet rundt, bemærker Henrik Rasmussen, der ikke mindes, at værtshuset har haft brug for en hjertestarter.

- Og den må da gerne være ubrugt, når vi stopper om 40 år, tilføjer han.

Ifølge hjerterstarter.dk er der nu 146 hjertestartere i kommunen - heraf er 73 tilgængelige hele døgnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce