Annonce
Faaborg-Midtfyn

Værsgo' Faaborg: Her er din nye natursti til Pipstorn Skov

Nogle foretrækker tilsyneladende stadig jernbanen, men den nye sti er altså klar til brug. Foto: Torsten Cilleborg.

Grussti fra Faaborg Minibyen til Pipstorn Skov er nu overdraget til borgerne. Prisen er en million kroner

Faaborg: Sidste år ved denne tid var det borgerne i Ringe, der tog vel mod kommunens julegave. Den 1,6 mio. kr. dyre kunstbænk blev indviet lillejuleaftensdag. I år det det borgerne i Faaborg, som nyder godt af kommunens julegave, en natusti fra rundkørslen ved Faaborg Miniby langs veteranjernbanen helt ud til Pipstorn Skov.

Den skal nok inspirere til en frisk travetur efter en god julefrokost. Og familien Faaborg kan godt glæde sig. Ganske vist er grusstien sine steder lidt smattet, fordi den er nyanlagt, og underlægningen lige skal sætte sig og forlige sig med årstidens fugtige vejr. Det vil nok også ærgre mange, at entreprenørmaskinerne har været hårde ved vegetationen langs strækningen. Men har man fornuftigt fodtøj på og lidt forventningsglæde i overskud, kan traveturen give en idé om, hvor smuk en tur, det bliver, når foråret sætter ind med al sin pynt.

- Idéen er, at stien skal forbinde byen og naturen, forklarer projektleder og ingeniør ved Faaborg-Midtfyn Kommune, Marlena Knudsen.

Politikerne i kommunalbestyrelsen traf beslutningen om at anlægge stien sidste år´og har fundet pengene i den såkaldte stipulje, der netop er afsat til bynære naturstier. Det har kostet lidt over en million kroner at få Faaborg-Midtfyn Entreprenøren til at anægge den to kilometer lange og to meter brede grussti.

Mange har i forvejen brugt veteranjernbanen som natursti, men svellerne gør den ikke særlig velegnet hverken til løb, cykling eller en tur med barnevognen, og så er Jørn Knudsen fra veteranjernbanen ikke alt for begejstret for gående trafik på banen:

- Jeg håber folk, vil bruge stien i stedet for banen, når de går tur med hunden, for der har været et par sitautioner, hvor det var lovlig tæt på. Heldigvis har vi dog været forskånet for påkørsler, siger formanden for Sydfyenske Veteranjernbane.

Han glæder sig også over, at passagererne på togturen får en bedre udsigt, fordi det er tyndet godt ud i buske og træer.

Og det er da også naturoplevelsen, Marlena Knudsen ser som det største plus:

- Først og fremmest ser vi stien som en styrkelse af fritidslivet. Vi gør naturen, landskabet og forhistorien mere tilgængelig, forklarer hun.

Kommunen har i samarbejde med godsejer Ditlev Berner i løbet af sommeren og efteråret gjort meget ud af, at gøre den skønne Pipstorn Skov mere attraktiv for brugerne. Der er blandet andet etableret shelters, bålhytter og en motorikbane. I forvejen er området kendt for et mountainbikespor og selvfølgelig fortidsminderne, der viser spor af 6000 års dansk kulturhistorie, en egentlig ret svimlende tidsrejse, der gør sig godt til en madpakketur.

- Den nye sti styrker det rekreative miljø, det er både til gavn for byens borgere og for turisterne, og den vil også være til gavn for tilflytningen, siger Marlena Knudsen.

Mens kunstbænken i Ringe sidste år den 23. december blev indviet med pomp og pragt, gøres der ikke mere stads ud af den nye natursti, men projektlederen understreger at alle ikke-motoriserede trafikanter er velkomne til at bruge den.

"Jeg håber folk, vil bruge stien i stedet for banen, når de går tur med hunden."Jørn Knudsen, fmd. for Sydfyenske Veteranjernbane.

Ved trinbrættet Lucienhøj bliver der sat borde og bænke op, som f.eks. kan bruges til et frokoststop, mens man venter på toget. Foto: Torsten Cilleborg.
Marlena Knudsen er leder af projektet, en natursti til en million kroner. Foto: Torsten Cilleborg
Stien løber lige forbi Strandgårdsparken og er således nabo til grundejerforeningens egen sti. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce