Annonce
Nordfyn

Værsgo', borgmester: Flere trin opad - med lønnen

Borgmester Morten Andersens løn går én vej: Opad. Hvis altså han bliver genvalgt. I næste valgperiode stiger hans årsløn med 208.000 kroner. Arkivfoto.

Borgmester Morten Andersen (V) har en solid lønforhøjelse i udsigt, når de nye regler om politiker-lønninger træder i kraft.

Annonce

Der er gode nyheder på vej til Nordfyns V-borgmester, Morten Andersens lønkonto.

Han kan som alle borgmestre og regionsformænd se frem til en lønstigning på 31,4 procent fra næste valgperiodes begyndelse - dvs. fra 1. januar 2018.

Lige nu får borgmester Morten Andersen 662.165 kroner om året. Når lønstigningen slår igennem, kommer der lige knap 208.000 ekstra kroner rullende ind på kontoen, så årslønnen ender på 870.085 kroner. Hvortil kommer aflønningen for diverse ekstra tjanser, der er knyttet til eller afledt af borgmesterjobbet, f.eks. formandskabet i Fynbus.

Med disse indkomster indregnet bliver hans samlede årsløn på 1.158.310 kroner - under forudsætning af, at han bliver genvalgt.

Morten Andersen erkender, at lønstigningen lyder voldsom og kan være en torn i øjet på mange i en tid, da budgetter justeres og files til for at få de økonomiske ender til at nå sammen.

- Nu er det jo heller ikke noget, jeg har fundet på eller haft indflydelse på. Det er et resultat af den nye vederlagsrevision. Når stigningen bliver så stor, som den gør, skal det ses i sammenhæng med, at borgmesterlønningerne ikke har været reguleret siden 1994. I 22 år har de altså ikke fulgt den normale lønudvikling, siger Morten Andersen.

Læs hele historien og se samtlige kommunalpolitikeres løn i Fyens Stiftstidende onsdag eller på Mitfyn.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce