Annonce
Odense

Værktøjstyve hærger byggepladser

Fyns Politi har hen over weekenden også haft travlt med at tage imod anmeldelser om indbrud på byggepladser. Arkivfoto: Michael Bager

Flere byggepladser i Odense har hen over weekenden fået stjålet værktøj, præcis som det skete i sidste uge for Facebook-byggeriet med tyveri for 200.000 kroner.

Byggepladser er tilsyneladende blevet det nye hit for indbrudstyve på præcis samme måde, som det nye Facebook-byggeri i det østlige Odense i sidste uge blev udsat for.

Det fremgår nemlig af politiets døgnrapport, at flere byggepladser har haft ubudne gæster.

På Møllemarksvej i Bolbro har der natten til lørdag været indbrud i en arbejdscontainer på et afspærret område indhegnet med stålhegn.

Stålhegnet er ifølge politiet blevet taget op af en betonklods, hvorefter tyvene har haft held til at komme ind. Ved indbruddet i containeren var en jernklods med hængelås brudt op med vinkelsliber og klippet op med en ukendt genstand.

Ifølge døgnrapporten er der stjålet en del elværktøj af mærket Hilti.

På C.F. Tietgens Boulevard har fremgangsmåden lørdag middag været nogenlunde den samme. På en byggeplads er to containere blevet brudt op ved at skære en låsestang over med muligvis en vinkelsliber.

Også her er stjålet batteridrevet elværktøj af mærket Hilti og dertil også af mærket Makita, og det hele er formentligt blevet transporteret væk på en trillebør, der også er stjålet.

Ved indbruddet på byggepladsen ved Facebook i sidste uge var en trillebør også blevet brugt til at køre værktøj væk, men den blev dog efterladt.

En virksomhed på Industrivej i Hjallese har i weekenden også haft indbrud. Her blev skåret hul i hegnet, og tyvene gik til en rød Toyota Hiace, hvor døren foran i passagersiden blev brudt op. Fra bagagerummet er der stjålet håndværktøj, dymotang og to værktøjskasser, fremgår det af politiets døgnrapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce