Annonce
Kultur

Værkstederne går forrest: Kulturmaskinen slår dørene op 2. juni

Røde Himmel, der arrangerer koncerter på Kulturmaskinen, præsenterer den første koncert efter coronakrisen 5. juni. Foto: Simon Staun
Efter måneders stilhed i sale og værksteder åbner Kulturmaskinen igen for publikum og brugere tirsdag 2. juni og holder den første koncert 5. juni. Kunstbygningen Filosoffen følger efter med åbning 8. juni.
Annonce

Siden 11. marts har Kulturmaskinen ligget øde hen for gæster og brugere, mens medarbejdere og håndværkere på skift har holdt gang i hjulene online og klargjort huset ved at male sale, slebet gulve og sørget for ekstra rengøring, så Kulturmaskinen igen kan invitere indenfor til kreativitet, koncerter og kunst.

Tirsdag 2. juni åbner de første dele af Kulturmaskinen med de to kreative værksteder, Tekstilværkstedet og Lerværkstedet, som første perler på snoren. Mandag 8. juni kommer turen til Kunstbygningen Filosoffen.

Brugergruppen Byens Fællesskab, som normalt arrangerer fællesspisninger, inviterer til fællessang i Farvergården 11. juni, og både Kulturmaskinen selv samt flere af husets brugergrupper arbejder på at skabe særlige oplevelser i løbet af sommeren.

Kulturmaskinen har bedt om gæsternes ønsker og behov samt forventninger til tryghed ved genåbningen i en spørgeundersøgelse, som 500 deltog i.

- Det er enormt værdifuldt for os, at så mange har været inde og besvare spørgeskemaet så grundigt. Det klæder os rigtig godt på til at tage imod både gæster, publikum og brugere på en tryg og ordentlig måde, siger Niels Christian Geil, faglig leder og koordinator for Program & PR på Kulturmaskinen.

Annonce

Røde Himmel p

Særligt værkstedbrugerne er ivrige efter at komme i gang igen. Hele 80 procent af brugerbesvarelserne viser interesse for at komme i gang med håndværket igen i sommeren.

Denne gruppe kan derfor glæde sig over, at der allerede fra 2. juni er åbent i værkstederne. Dog med ændrede procedurer, kapacitet og retningslinjer for at sikre sikkerheden og oplevelsen. Desuden minimeres den sædvanlige sommerlukning for at imødekomme den ekstra store efterspørgsel.

75 procent af de adspurgte er klar til at vende tilbage til de store arrangementer fra 1. september eller allerede hen over sommeren, hvis det skulle blive aktuelt.

Ikke overraskende er publikum mest trygge ved siddearrangementerne i Magasinet, hvor pladsen er bedst. Her kan der med de nye retningslinjer lukkes op for 237 siddende gæster. Hvilket er mere end en halvering af stedets sædvanlige kapacitet. Af samme grund luftes der en særlig interesse for udendørs koncerter med endnu bedre plads.

- Vi kan se, at der tegner sig en del interesse for udendørs arrangementer, og det er naturligvis noget, vi afsøger mulighederne for at lave hen over sommeren. Måske kan vi være med til at lukke et hul efter festivalernes aflysninger og på den måde endda imødekomme både publikumsinteressen og hjælpe de kunstnere, som nu mangler hele deres levegrundlag, siger Niels Christian Geil.

Allerede 5. juni præsenter nonprofitorganisationen Røde Himmel og Kulturmaskinen den første koncert i Frølageret. Navnene på de optrædende er endnu ikke offentliggjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce