Annonce
Faaborg-Midtfyn

Værksteder og workshops: "Direktøren" har fået sin egen forening

Joan E. Andreasen og de øvrige folk bag aktivitetshuset i Direktørboligen har nu fundet sammen i en forening. Arkivfoto: Bent Warncke

Folkene bag idéen om at skabe et aktivitetshus på Slagterigrunden i Faaborg har organiseret sig i en forening.

Faaborg: De driftige folk, der arbejder på at skabe liv i "Direktørboligen" på slagterigrunden i Faaborg har nu dannet en forening til formålet. Foreningen hedder slet og ret "Direktøren" og vil skabe et aktivitetshus for voksne borgere.

Efter den stiftende generalforsamling for nylig har bestyrelsen konstitueret sig således: Formand Leo Øster, næstformand Svend Lund, sekretær Erik Nørkjær, kasserer Joan E. Andreasen, medlem Peter Bork-Johansen og suppleanterne Karen Tholle, Kai Hansen og Ninna Sloth Lund.

Foreningen har fået lovning på at kunne "låne" lokalerne på slagterigrunden, så længe den ikke er taget i brug til andet formål.

- Formålet med aktivitetshuset og det, foreningen arbejder frem mod, er stadig, at byens borgere kan få stillet nogle værkstedsfaciliteter til rådighed, som man ikke kan etablere i sit hjem. Det kan enten være fordi, man er flyttet fra et stort til et mindre hus, eller fordi man søger arbejdsfællesskaber, oplyser Joan E. Andreasen i en pressemeddelelse.

Annonce

Når vi betoner, at det er værksteder for voksne borgere, så skal det ikke forstås, som om vi ønsker at udelukke nogen, men fordi der følger et ansvar med at kunne omgås og betjene fx en grafikpresse, en drejebænk eller værktøj.

Joan E. Andreasen

Uden vand, varme og el

Pt. er der forslag om, at bygningen skal rumme et syværksted, et grafikværksted, et keramikerværksted, et atelier til malegrupper, et træværksted, lokaler for "hjemløse" iværksættere og foreninger samt et cafékøkken.

Derudover skal der løbende etableres udstillinger på væggene på alle etager og trapperum, og det er tanken, at der regelmæssigt skal være workshops med forskelligt indhold, hvor man frit kan benytte værkstederne.

- Når vi betoner, at det er værksteder for voksne borgere, så skal det ikke forstås, som om vi ønsker at udelukke nogen, men fordi der følger et ansvar med at kunne omgås og betjene fx en grafikpresse, en drejebænk eller værktøj, oplyser Joan E. Andreasen.

Folkene bag projektet er kommet så langt, at de har lavet en foreløbig fordeling af rummene i huset og udarbejdet en beskrivelse af, hvad de enkelte værksteder har brug for. Udfordringen er dog, at der hverken er indlagt vand, el eller varme i huset.

- Vi har været så heldige at få Hanne Raunsmed Andersen, byplanlægger i Faaborg-Midtfyn Kommune, som projektleder. Det er opløftende, fordi hun har stærke erfaringer med sig fra et lignende projekt, hun gennemførte med borgere i Ringe, da stationsbygningen blev forvandlet til borgerhus, siger Joan E. Andreasen.

Derudover er byggesagsbehandler Christopher Rathgen tilknyttet projektet med henblik på at få en vurdering af de tekniske muligheder for de ændringer og det løft, bygningen skal have, oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce