Annonce
Kerteminde

Værftsgrund bliver penge værd

GEVINST: Kommunen får mulighed for at forhøje grundlejen kraftigt ved kontorbyggeri

KERTEMINDE: Hvis Kerteminde Byråd beslutter sig for at ændre plangrundlaget for Sdr. Havnekaj, så der kan indrettes en kontorbygning på det lukkede bådeværft, får kommunekassen mulighed for en pæn ekstragevinst.

I kontrakten med Christen Kold fra 15/2 2002 blev den årlige leje for værftsområdet aftalt til 12.976 kroner og 92 øre, men dén pris er naturligvis sat under hensyn til, hvad grunden bliver brugt til.

Men hvad så, når udnyttelsesmulighederne ændres?

- Det er et attraktivt sted at få lov til at lægge en kontorbygning. Grunden er naturligvis meget mere værd til det formål end til bådeværft, siger Henrik Therkelsen, siden 1987 indehaver af Fyns største uafhængige erhvervs-ejendomsmæglerfirma, Restato Erhverv.

Hvad grundprisen vil være, kan han ikke afgøre uden at kende forhold som plangrundlaget, bebyggelsesprocenter, krav til fundering og til byggeriets ydre.

Men udsigten til vand er altid kostbar, og han har også en idé om, hvad kontorlokalerne kan udlejes til:

- Ved projekterne på havnen i Odense taler man om en årlig leje på mindst 1000 kroner pr. kvadratmeter. I Kerteminde ville niveauet nok blive 700-800 kroner, siger han.

Altså vil en kontorbygning på 1000 kvadratmeter kunne indbringe en årlig leje på ca. 750.000 kroner.

- Hvad enten byrådet vil sælge eller udleje jorden til et kontorbyggeri, gælder det om at være opmærksom på at få fastsat værdien rigtigt. Kommunen har jo kun ét skud i bøssen, understreger ejendomsmægleren.

Direktør Christen Kold er i følge borgmester Else Møller (K) klar til at købe bådeværftets grund.

I det borgmester-notat, som er grundlag for beslutningen om at arbejde for en ændring af kommuneplanen, er han ønsker bl.a.: At lejemål skal kunne fremlejes. Lejemål forlænges til 2035. Gerne forlejeret eller forkøbsret.

Netop forkøbsretten er det tvivlsomt, om byrådet kan give ham. Eksempelvis kunne ejerne af sommerhusene i Kerteminde Sommerby ikke opnå en forkøbsret til de grunde, de har lejet.

Hvis værftets grund mellem fiskerihavnen og Sydstranden skal sælges, skal den derfor uden al tvivl ud i offentligt udbud.

Til gengæld kan byrådet nok beslutte, at Christen Kold kan få et nyt lejemål på arealet, hvis lejen sættes rigtigt i forhold til, hvad området kan bruges til i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce