Annonce
Erhverv

Værftsejer forsøger at sælge boligprojekt i Gambøt: - Jeg ligger i forhandling med flere interesserede købere

Cai Larsen forsøger at sælge grunden, som huser det tidligere Thurøbund Yachtværft. Planen er, at grunden skal omdannes til et boligområde med 26 boliger. Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er stadig planen, at der skal bygges 26 nye boliger på den gamle værftsgrund i Gambøt, men værftsejer Cai Larsen ønsker ikke selv at stå for byggeriet. Han forsøger derfor at sælge grunden, og han håber, at et salg snart kan være på plads.

Thurø: Planen om at bygge 26 nye boliger på Gambøt Havn eksisterer stadig.

Det fortæller Cai Larsen, som ejer den gamle værftsgrund, hvor de nye boliger skal bygges, og som stadig huser det nedlagte Thurøbund Yachtværft.

- Det er stadig planen at bygge boliger på grunden, men på grund af corona er det hele gået lidt langsommere end forventet. Men der arbejdes stadig på projektet, siger Cai Larsen.

Annonce

Cai Larsen har ikke planer om at bygge på grunden selv. Det skal andre gøre, siger han.

- Nu er det ikke mig, der kommer til at stå for byggeriet. Jeg afhandler matrikelnummeret, så det er andre, der kommer til at stå for byggeriet. Jeg ligger lige nu i forhandling med flere købere, men jeg kan ikke sige noget om, hvornår et eventuelt salg er faldet på plads, siger han.

Sådan så boligprojektet på Gambøt Havn ud i 2016, da byrådet skulle vedtage en ny lokalplan for området. Projektet har ifølge Cai Larsen ikke ændret sig. Tegning: C & W Arkitekter

Han kan derfor heller ikke sige, hvornår selve byggeriet går i gang.

- Det er jo noget, som en eventuelt ny ejer skal svare på, men jeg forventer da, at der står noget klar inden for et par års tid, siger han.

Boligprojektet i Gambøt har været længe undervejs. I 2016 besluttede byrådet at ændre lokalplanen for området, således at det nye boligområde kunne blive en realitet. Det skete på trods af flere protester fra naboer, som mente, at byggeriet ville blive for højt.

Cai Larsen fik i forbindelse med ansøgningen til Svendborg Kommune tegnet et projekt hos C & W Arkitekter.


Det vil blive cirka det samme projekt, som en ny ejer kommer til at overtage, for det er jo det, der er givet tilladelse til. Så det holder vi os til. Der kommer ikke nogen nye vilde planer.

Cai Larsen, ejer af værftsgrunden i Gambøt på Thurø


- Det vil blive cirka det samme projekt, som en ny ejer kommer til at overtage, for det er jo det, der er givet tilladelse til. Så det holder vi os til. Der kommer ikke nogen nye vilde planer, siger Cai Larsen og tilføjer, at det hele tiden har været hans plan at sælge værftsgrunden.

- Det har ikke været min plan at stå for noget byggeri, siger han.

Han fortæller, at han både har marinaen og værftsgrunden til salg.

- Jeg har igennem flere år gået og lavet reparationer på marinaen, fordi jeg ikke vidste, hvad en eventuelt ny ejer havde af ønsker. Men nu kan jeg ikke vente længere. Marinaen trænger til at blive renoveret, og jeg har derfor besluttet at lave en gennemgående renovering. Det er jo ikke nogen ulempe for dem, der eventuelt vil overtage marinaen og værftsgrunden, at der ligger en fuldstændig nyrenoveret marina, slutter Cai Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce