Annonce
Nordfyn

Værdifuld medarbejder: Har sparet kommunen for en million kroner

I løbet af årets første halve år har kontrolmedarbejderen afsluttet 22 sager med et økonomisk resultat. Det betyder, at godt en million kroner kan blive i den kommunale pengekasse. Arkivfoto
Et halvt års arbejde for en medarbejder i den kommunale kontrolenhed har stoppet udbetaling af sociale ydelser fra stat og kommune på 1,5 millioner kroner.

Nordfyn: Et halvt års arbejde i den kommunale kontrolenhed, der består af en enkelt medarbejder, betyder, at Nordfyns Kommune fremover skal udbetale godt en million kroner mindre om året i forskellige ydelser til borgere, der ikke længere har ret til for eksempel kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Helt nøjagtigt viser en rapport over kontrolenhedens arbejde i første halvår af 2019, at kommunen sparer 1.136.203 kroner i fremtidige udbetalinger, mens staten sparer 391.233 kroner.

Størst er besparelsen på 320.444 kroner på kontanthjælp, mens der spares 318.578 kroner på integrationsydelse.

Desuden er der rejst krav om tilbagebetaling af 96.331 kroner til kommunen og 41.530 kroner til staten. Og endelig har kontrolmedarbejderens arbejde også betydet stop af ydelser på 140.000 kroner fra Udbetaling Danmark og Statens Uddannelsesstøtte.

Statusrapporten fortæller også, hvordan kontrolenheden er blevet opmærksom på de 22 sager, der er afsluttet med et økonomisk resultat. Halvdelen af sagerne er opdaget internt på de kommunale kontorer. Seks sager er opdaget ved registersamkøring, andre tip er kommet fra Fødevarestyrelsen, Udbetaling Danmark og fra andre personer.

Fra 1. januar i år har kontrolenheden fået en ny arbejdsopgave, idet Nordfyns Kommune har haft sin første sag med en person, der ønskede at gennemføre et Exit-program for at komme ud af det kriminelle miljø. Et program der ifølge rapporten er gennemført med succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce