Annonce
Nordfyn

Værdifuld medarbejder: Har sparet kommunen for en million kroner

I løbet af årets første halve år har kontrolmedarbejderen afsluttet 22 sager med et økonomisk resultat. Det betyder, at godt en million kroner kan blive i den kommunale pengekasse. Arkivfoto
Et halvt års arbejde for en medarbejder i den kommunale kontrolenhed har stoppet udbetaling af sociale ydelser fra stat og kommune på 1,5 millioner kroner.

Nordfyn: Et halvt års arbejde i den kommunale kontrolenhed, der består af en enkelt medarbejder, betyder, at Nordfyns Kommune fremover skal udbetale godt en million kroner mindre om året i forskellige ydelser til borgere, der ikke længere har ret til for eksempel kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Helt nøjagtigt viser en rapport over kontrolenhedens arbejde i første halvår af 2019, at kommunen sparer 1.136.203 kroner i fremtidige udbetalinger, mens staten sparer 391.233 kroner.

Størst er besparelsen på 320.444 kroner på kontanthjælp, mens der spares 318.578 kroner på integrationsydelse.

Desuden er der rejst krav om tilbagebetaling af 96.331 kroner til kommunen og 41.530 kroner til staten. Og endelig har kontrolmedarbejderens arbejde også betydet stop af ydelser på 140.000 kroner fra Udbetaling Danmark og Statens Uddannelsesstøtte.

Statusrapporten fortæller også, hvordan kontrolenheden er blevet opmærksom på de 22 sager, der er afsluttet med et økonomisk resultat. Halvdelen af sagerne er opdaget internt på de kommunale kontorer. Seks sager er opdaget ved registersamkøring, andre tip er kommet fra Fødevarestyrelsen, Udbetaling Danmark og fra andre personer.

Fra 1. januar i år har kontrolenheden fået en ny arbejdsopgave, idet Nordfyns Kommune har haft sin første sag med en person, der ønskede at gennemføre et Exit-program for at komme ud af det kriminelle miljø. Et program der ifølge rapporten er gennemført med succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce