Annoncørbetalt indhold

Værd at vide om vinterdæk i Danmark og Europa

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvad angår færdsel på danske veje, er brug af vinterdæk et privilegie og ikke et krav. Her i Danmark bliver der aldrig stillet krav om, at du bruger vinterdæk i stedet for helårsdæk. Men hvis du vælger at gøre det, skal du overholde en række regler. At du kun må bruge pigdæk fra 1. november til 15. april er centralt at iagttage. Vinterdæk er altid værd at bruge, når du må.


Annonce

Halvér din bremselængde effektivt

Kører du på glat føre, kan vinterdæk hjælpe dig med at afværge uheld i sneen ved at give dig en kortere bremselængde – i nogle tilfælde en halvering. Dækkene giver dig derfor kortere tid uden herredømme over din egen bil, hvor bilen som besat glider over isen. Ulempen ved vinterdæk er, at de ved kørsel på varme veje bremser værre – så brug dem kun om vinteren.


Iagttag dækregler i Centraleuropa

Hvis du tager bilen til andre lande, møder du tit mere detaljerede regelsæt for brug af vinterdæk. Kører du sydpå gennem Tyskland, er vinterdæk faktisk lovpligtige i vinterføre med sjap, slud og rim. I Schweiz og Frankrig skal du iagttage skiltning, der påbyder vinterdæk, og i Østrig er vinterdæk lovpligtige i samme periode, som de er tilladt i Danmark – fra 1/11 til 15/4.


Vinterdæk i Skandinavien

For Skandinaviens vedkommende gælder der også strikse regler for brug af vinterdæk, hvilket er naturligt nok grundet de anderledes vejrforhold. For Norges vedkommende er vinterdæk i praksis lovpligtige, når der er glat, hvor mindste tilladte mønsterdybde er 3 mm – modsat de 1,6 mm, der er mindste tilladte mønsterdybde i Danmark. Også i Sverige er der krav om 3 mm.


Hold øje med mønsterdybden

Vinterdæk bliver slidt op med tiden, og hvor du rent lovmæssigt bliver nødt til at skifte dæk, når mønstret når under de 1,6 mm, gør du dig selv en tjeneste ved at skifte dæk før. De 3 mm mønsterdybde, der gælder mange steder i Europa, kan du med fordel bruge som pejlemærke for, hvornår et dæk bør skiftes. Så er du også garderet, hvis du pludselig må køre udenlands.


Skift til vinterdæk, når du må

Har du råd til vinterdæk, bør du skifte, når tiden nu oprinder, hvor du må bruge dem. De kan hjælpe dig med helt at afværge uheld eller i det mindste sænke farten lidt hurtigere, så et sammenstød ikke bliver så voldsomt. Bare husk: Vælger du vinterdæk, så få dem på alle hjul!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.