Annonce
Danmark

Vær forsigtig, hvis du tager i sommerhus under coronakrisen

Sommerhusene på Fanø står i høj grad tomme, da de normalt bliver lejet af tyskere i denne tid. Nogle borgere i området så helst, at de fortsatte med at stå tomme, indtil coronakrisen er overstået. Arkivfoto:
Nogle beboere i landets mest populære sommerhus-kommuner så helst, at folk blev hjemme, i stedet for at rejse landet rundt og potentielt bringe smitten med sig. Syd- og Sønderjylland appellerer også til, at folk bliver hjemme.
Annonce

Sommerhus: - Jo mere folk bevæger sig rundt omkring i samfundet, jo flere vil blive smittet af coronavirus, og jo flere vil dermed dø.

Sådan skriver en borger på en lukket facebook-gruppe for borgerne på Fanø.

Og borgeren på Fanø er ikke alene. Rundt omkring i landet er nogle borgere, der har bopæl tæt på flere af landets mest populære sommerhus-destinationer, trætte af, at andre danskere rejser på tværs af landet for at tage i sommerhus. Det handler om, at det kan starte nye smittekæder, når turister pludselig blander sig med befolkningen i anden landsdel.

Det er ikke forbudt at tage i sommerhus. Det er absolut stadig tilladt. Og der er mange danskere, som trænger til at slappe af, tilbringe noget kvalitetstid med familien, nyde noget frisk luft og komme væk fra ræset og den store menneskemængde i byerne.

Men ifølge politiet i Syd- og Sønderjylland skal man tænke grundigt over, om det nu er en god ide at tage af sted. Det appellerer til, at folk helst bliver hjemme.

- Hvis du beslutter dig for at tage af sted, så er det utroligt vigtigt, at du tager dine gode vaner hjemme fra med dig, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse den 2. april.

- Det er lige nu, vi alle sammen har ansvar for at holde fast og holde ud. Det er nu, vi skal se, at kurverne over indlagte og alvorligt syge helst skal flade ud. Vi har en del af ansvaret for det - også hvis man vælger at tage i sommerhus, siger Jørgen Meyer.

Man er især bekymret for turister, der skal i det lokale supermarked for at handle ind til sommerhusturen.

- Jeg er simpelthen chokeret over, hvor mange mennesker, der vælger ikke at tage hensyn, når de er ude og handle, skriver en borger på facebook-gruppen for borgere på Fanø.

På Fanø er der i øjeblikket ikke testet nogen positive for coronavirus, og det vil de gerne blive ved med.

Også i Skagen, Ærø, Rømø, Hejlsminde og andre steder så nogle folk helst, at folk blev hjemme. '

- Jeg foretrækker, at folk bliver, hvor de har adresse. I forvejen er der mange flere i sommerhusene end vanligt. Der er megen trafik på veje og stier, og ikke alle holder tilstrækkelig afstand, skriver en borger på facebook-gruppe for borger i Hejlsminde tæt ved Kolding.

En stor del af beboerne i sommerhusområderne er forstående for, at folk tager i sommerhus. De byder turister velkomne, så længe der bliver taget forholdsregler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Annonce