x
Annonce
112

Træ væltede ned over køreledning: Regionaltog kører igen mellem Odense og Fredericia

Et væltet træ har tirsdag gjort det umuligt for regionaltogene at køre mellem Odense og Fredericia. Arkivfoto: Michael Bager
Blæsevejret har fået et træ til at vælte ned på en køreledning mellem Odense og Fredericia.

Opdateret klokken 18.50: DSB oplyser på sin hjemmeside, at det væltede træ er fjernet fra køreledningen. Det første regionaltog skulle køre fra Odense klokken 18.40 og fra Fredericia klokken 18.30.

Det rusker og river i træer og buske udenfor, og for ét træ mellem Odense og Fredericia blev blæsevejret for meget. Det væltede tirsdag eftermiddag ned over en køreledning på strækningen.

Det betyder, at der ikke kører regionaltog mellem Odense og Fredericia. Kun et spor er farfart på hele strækningen. InterCity- og InterCityLyntog er eneste tog mellem Odense og Fredericia.

DSB har bestilt busser til at køre i stedet for. De første forventes at køre cirka 16. 30.

Rejseplanen er opdateret med busserne.

DSB forventer, at man igen fra kl. 19 kan køre med regionaltog på Vestfyn. Man kan benytte DSB Rejsetidsgaranti, hvis man bliver mere end 30 minutters forsinket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce